AYM’ye çığlık

Güncelleme Tarihi:

AYM’ye çığlık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2015 01:45

Balyoz davası sanıklarının yakınları tarafından oluşturulan Vardiya Bizde Platformu üyeleri, her cumartesi olduğu gibi dün de pek çok ilde ‘Sessiz Çığlık’ eylemi düzenledi.

Haberin Devamı

Ankara’daki eylemde Anayasa Mahkemesi’nden ses beklediklerini belirten grup adına yapılan açıklamada şöyle denildi: “Bir taraftan kumpasçılar hakkında işlem yapılırken, diğer taraftan İstanbul Askeri Casusluk ve Malatya Zirve Yayınevi davalarında kumpas mağduru 6 asker, 1 bayan sivil memur ve 1 öğretim görevlisinin tutsaklığı devam etmekte, 33 asker ve 2 TÜBİTAK görevlisi hakkında ise yakalama kararı bulunmaktadır. İstanbul Askeri Casusluk davasının mağdurları hak ihlalinin önlenmesi için 12 ay önce, Malatya Zirve Yayınevi davasının mağdurları ise uzun tutukluluk süresine itiraz için 17 ay önce Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvurularını yapmışlardır. Adaletin sağlanması için Anayasa Mahkemesi’nden gerçekleri görerek tahliye kararı vermesi beklenmektedir.”

Haberin Devamı

ATATÜRK’SÜZ MGK’YI İÇİMİZE SİNDİREMİYORUZ

Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenen ‘Sessiz Çığlık’ eylemine katılanlar ise bu yılın ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısının yapıldığı salonda Atatürk fotoğrafının olmamasını protesto etti.
Grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) ve Vardiya Bizde Platformu’nun Marmaris Temsilcisi Ali İhsan Kadayıfçı, “MGK toplantısının Mustafa Kemal Atatürk’süz yapılmasını içimize sindiremiyoruz. O toplantıya katılan tüm herkesi şiddetle kınıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!