Ayıya çarptı, “kasıt” bulunamayınca 19 bin lira cezadan kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Ayıya çarptı, “kasıt” bulunamayınca 19 bin lira cezadan kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2012 13:30

Kastamonu'da bir yakınını hastaneye yetiştirmeye çalışan Fatih Erdoğan, otomobilinin çarpması sonucu telef olan ayı nedeniyle ceza almaktan, olay yerinde lehine tutulan rapor sayesinde kurtuldu.

Kastamonu'nun Ağlı ilçesinde meydana gelen olayda, Seydiler'e bağlı  İncesu köyünde yaşayan Fatih Erdoğan (30), düşerek kolunu kıran akrabası Furkan  Karaçam 'ı (12), 37 EK 778 plakalı aracıyla Kastamonu'na hastaneye ulaştırmak için yola çıktı.

Erdoğan, Ağlı'yı 4 kilometre geçtikten sonra, aniden yola fırlayan bir ayıya çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobilin üzerine düşen ve yaklaşık 50 metre sürüklenen ayının telef olduğu anlaşıldı. Ayının yanında bulunan ve yavruları olduğu sanılan iki küçük ayı ise bir süre bölgede bekledikten sonra ormanlık alana girdi.

Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan sürücü Erdoğan, olay yerine gelen ambulansta ayakta tedavi edildi. Araçtaki Furkan Karaçam ise ambulansla hastaneye sevk edildi.

Polis ekiplerinin yanı sıra olay yerine gelen Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Orman İşletme Şefliği ekipleri, kazaya ilişkin rapor hazırladı.

Fatih Erdoğan, kasten ayı öldürmenin 19 bin lira olan cezasından, ekiplerin, “kazada, ihmal ve kastının olmadığı” yönündeki raporu sayesinde kurtuldu.

Milli parklar şube müdürlüğü, Ağlı Orman İşletme şefliği ve Ağlı ilçe emniyet müdürlüğü görevlilerince hazırlanan raporda şu tespitlere yer verildi:
“Yapılan incelemede kazanın meydana geldiği yolun her iki tarafının sık ağaçlık olduğu, tepe üzerine denk geldiğinden görüş mesafesinin kısa olduğu, ayıya çarpan 37 EK 778 plakalı araç sürücüsünün herhangi ihmalinin ve kastının olmadığı kanaatine varılmıştır.”

Yetkililer, bu tür olaylarda kasıt tespit edildiğinde, 19 bin lira ceza uygulandığını vurguladı.

-“Taş düşmedi ama ayı çıktı”-

Fatih Erdoğan, yaptığı açıklamada, ayının telef olmasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Olaydan sonra ayının iki yavrusunun başında beklediğini belirten Erdoğan,”Gerçekten çok üzgünüm. Yeğenimi hastaneye götürüyordum. Allah korudu daha kötü bir sonuç ortaya çıkabilirdi. Arkadaşlar beni makaraya arlıyor. Taş mı düştü ayı mı çıktı diye.”
Ayıya çarpan otomobilde bulunan Furkan Karaçam ise tatil için İstanbul'dan Ağlı'ya geldiklerini, iftardan sonra evin önünde düşmesi sonucu kolunun kırıldığın ve hastaneye gitmeye çalıştıklarını belirterek, “Ayıyla çarpışırken çok korktum”dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!