Aydınlardan solun bağımsız aday göstermesi için kampanya

Güncelleme Tarihi:

Aydınlardan solun bağımsız aday göstermesi için kampanya
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2007 18:16

Prof. Dr. Baskın Oran, Zuhal Olcay, Gencay Gürsoy, Ertuğrul Kürkçü, Ayşe Önal, Ali Nesin gibi aydınlardan oluşan 5 bin 400’ü aşkın kişi, sol seçmen için alternatif yaratılması gerektiğine işaret ederek, yüzde 10’luk seçim barajını aşmak için bağımsız ve ortak adaylarla seçime girilmesi çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Aydınlar, 22 Temmuz’da yapılacak milletvekili seçimlerine solun bağımsız ve ortak adaylarla girmesi için kampanya başlattı. “Seçimlerde Ortak Aday İstiyoruz Kampanyası”na Prof. Dr. Baskın Oran, Zuhal Olcay, Gencay Gürsoy, Ertuğrul Kürkçü, Ayşe Önal, Ali Nesin, Lale Mansur, Rüstem Batum, Aydın Engin, Murathan Mungan, Güneş Yıldırım, Haluk Gerger’in de bulunduğu 5 bin 400’ün üzerinde kişi destek verdi.

Konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında, “Yaklaşan genel seçimlerde emekten, özgürlükten, demokrasiden ve barıştan yana olan seçmenler için sol bir alternatif yaratmak zorundayız. Anti-demokratik yüzde 10’luk seçim barajını aşabilmek için seçimlere bağımsız adaylarla girilmesi gerekmektedir” denildi. Ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

CHP SOL DEMOKRAT DEĞİL

“Bağımsız adaylarımız CHP’yi artık sol ve demokrat olarak görmeyen sosyal demokratlardan adil bir barış isteyen Kürtlere kadar bütün sol kamuoyunca kabul edilebilecek ortak isimlerden oluşmalıdır. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır gibi büyük illerde bütün sol kamuoyunun tereddütsüz destekleyebileceği ortak adaylar üzerinden yükselecek böylesi bir seçim alternatifi, Türkiye’de emekten, özgürlükten, demokrasiden ve barıştan yana olan büyük bir kitleyi harekete geçirecektir. Ortak bağımsız adaylarımızın hemen her sendika, demokratik kitle örgütü, sol parti, grup ve kurumun savunmakta olduğu en ortak noktalar üzerinden oluşturacağı bir seçim bildirgesi etrafında hep birlikte kampanya yapması gerekmektedir.

Böylesi bir seçim çalışması, yoksulluk ve adaletsizlikten bunalmış ama darbe tehditleri ile savaş tehlikesi altında laik-dinci, Kürt-Türk, Müslüman-gayri Müslim vb olarak bölünerek etkisizleştirilmeye çalışılan toplumumuz açısından tek akılcı seçim alternatifidir. Eğer 22 Temmuz seçimlerine bu tür bir yöntemle dahil olabilirsek TBMM’de 50’nin üzerinde milletvekili göndermemiz mümkündür.”

Kampanyaya katılan bazı isimler ise şöyle:

Prof.Dr. Baskın Oran, Zuhal Olcay (Oyuncu), Gencay Gürsoy (TTB Başkanı), Lale Mansur (Oyuncu), Prof.Dr. Ahmet İnsel, Rüstem Batum (Gazeteci), Ayşe Önal (Gazeteci), Prof.Dr. Ali Nesin, Aydın Engin (Gazeteci), Prof.Dr. Tahsin Yeşildere (Öğr. Üyeleri Der. Bşk), Murathan Mungan (Şair/Yazar), Oya Baydar (Yazar), Murat Çelikkan (Gazeteci), Mahir Günşıray (Yönetmen/Oyuncu), Kemal Gökhan Gürses (Karikatürist), Şanar Yurdatapan (Müzisyen/Yazar), Ertuğrul Kürkçü (Yazar), Ayşe Berkman (Öğretim Üyesi), Haluk Gerger (Yazar), Fikret Başkaya (Yazar), Prof. Dr. Okan Akhan, Prof. Dr. Cengiz Güleç, Arif Mardin (Öğretim Üyesi), Alper Tunga Şen (Sanat Yönetmeni), Aybek Korugan (Öğretim Üyesi), Cüneyt Yalaz (Tiyatrocu), Ercüment Gürçay (Tarih ve Top. Bil. Enst.), Gülru Pekdemir (Oyuncu), Hakan Keysan (Yazar), Mete Çubukçu (Akademisyen), Muhsin Kızılkaya (Yazar), Nilgün Toker (Akademisyen), Nimet Tanrıkulu (78'liler Federasyonu), Prof.Dr. Mehmet Türkay, Prof.Dr. Nurcan Özkaplan, Prof.Dr. Rana Varol, Prof.Dr. Semih Bilgen, Prof.Dr. Nihal Saban, Sibel Nart (Prodüktör), Vicdan Baykara (Tüm Bel Sen Gen. Bşk.).

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!