Aydın'daki orman yangını söndürüldü

Güncelleme Tarihi:

Aydındaki orman yangını söndürüldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2006 10:13

Aydın Valisi Mustafa Malay, Aydın'ın Nazilli ilçesi Aksu köyü ile İzmir'in Ödemiş ilçesi arasındaki ormanlık alanda çıkan yangının söndürüldüğünü bildirdi.

Vali Malay, Nazilli'nin Aksu köyünde, yangınla ilgili olarak Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Muğla Nazilli Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi ve Nazilli Orman İşletme Müdürü Necat Demirsu'dan bilgi aldı,uzun süre yangın söndürme çalışmalarını takip etti.

İzmir'in Ödemiş ilçesi ile Nazilli'nin Aksu köyü arasında çıkan yangının kısa sürede büyüdüğünü ve Aksu köyünü tehdit eder hale geldiğini belirten Malay, şöyle konuştu:

“Yangında, Aksu köyü büyük bir tehlike atlatmıştır. Orman ekiplerimizin ve köylü vatandaşlarımızın başarılı çalışmaları sonucunda yangın söndürülerek soğutma çalışmalarına başlanmıştır. Hepimize geçmiş olsun. Söndürme çalışmalarına katılan tüm ekiplerimizi başarılı çalışmalarından dolayı kutlarım.”

Nazilli Orman İşletme Müdürü Necat Demirsu da, yangın söndürme çalışmalarına 4 helikopter, 3 yangın söndürme uçağı, 8 arazöz, 3 orman ekibi, 80 orman yangın söndürme işçisi ve 60 köylünün katıldığını belirterek, toplam 50 hektarlık kızıl çam koru ormanının yandığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!