Aydın'da sel felaketi! 3 kişi hayatını kaybetti, bir kişi kayıp

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2023 08:45

Aydın’ın Söke ilçesinde gece saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle dereler taştı, yollar göle döndü. 5 araç sel sularına kapılırken, kaybolan 4 kişiden Nurten S., Hacer Alptekin ile Erhan Kavaklıçay'ın cansız bedenlerine ulaşıldı. Ali Alptekin (49) içinse arama çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

Kentte gece saatlerinde etkili olan sağanak Söke, Koçarlı, Karpuzlu ve Çine ilçelerinde sele neden oldu. Söke’ye bağlı kırsal Demirçay Mahallesi'nde 5 araç sel sularına kapıldı. İhbar üzerine selin etkili olduğu bölgelere AFAD, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi.

Aydında sel felaketi 3 kişi hayatını kaybetti, bir kişi kayıp

Aydın Valisi Yakup Canbolat, selde kaybolan 4 kişiden 2'sinin cansız bedenlerine ulaşıldığını açıkladı. Kayıp 2 kişi ise aranıyor. Ayrıca sel sonucu oluşan göçükte kalan 1 kişinin ise yaralı olarak kurtarıldığı belirtildi.

Aydında sel felaketi 3 kişi hayatını kaybetti, bir kişi kayıp

Haberin Devamı

NİŞAN DÖNÜŞÜ SEL SULARINA KAPILMIŞLAR

Aydın'ın Söke ilçesi Demirçay Mahallesi'nde sele kapılan otomobilde hayatını kaybeden 2 kişinin Hacer Alptekin ile Erhan Kavaklıçay (18) olduğu belirlendi.

Aynı araçta bulunan Hacer Alptekin'in eşi Ali Alptekin (49) ile Güneyaka Mahallesi'nde kaybolan 1 kişi içinse arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Aydında sel felaketi 3 kişi hayatını kaybetti, bir kişi kayıp

Ali Alptekin...

Hacer ve Ali Alptekin çifti ile Erhan Kavaklıçay'ın Demirçay Mahallesi'ndeki bir akrabalarının nişanına gittikleri, dönüş yolunda sel sularına kapıldıkları öğrenildi.

Aydında sel felaketi 3 kişi hayatını kaybetti, bir kişi kayıp

Erhan Kavaklıçay...

1 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Aydın'ın Söke ilçesi Güneyyaka Mahallesi'nde dün gece akıntıya kapılarak kaybolan 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Cesedin Nurten S.'ye (70) ait olduğu tahmin edilirken, yapılacak tespitin ardından kimliği netlik kazanacak. Kayıp Ali Alptekin’i arama çalışmaları ise sürüyor.

Bu arada bölgede hasar tespit çalışmaları da başlatıldı. Akıntıya kapılarak zarar gören araçlar ise çekicilerle bulundukları yerden kaldırılmaya başlandı.

Haberin Devamı

VALİ CANBOLAT DA BÖLGEDE

Aydın Valisi Yakup Canbolat da Demirçay Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Vali Canbolat, "Gece saat 02.30'tan sonra yoğun ve hızlı bir yağış aldık. Özellikle Söke, Koçarlı ve Karpuzlu'da etkileri hissedildi. Maalesef ki Söke'de Güneyyaka ve Demirçay bölgesinde ölüme de sebebiyet veren bir afetle karşı karşıya kaldık. Geceden itibaren AFAD İl Müdürlüğümüze, Sağlık İl Müdürlüğümüze, belediye itfaiyesine ve jandarmamıza ait ekipler, bölgeye intikal ettiler. Bölgede 2 vatandaşımız bir aracın içerisinde ölü olarak bulundu. Demirçay Mahallesi'nde bir araçta olan ve hala bulamadığımız ve araması devam eden bir vatandaşımız var. Güneyyaka'da da yine bir kaybımız var; o vatandaşımızı da arıyoruz. Yaklaşık 130 arama-kurtarma ekibi ile bölgede faaliyet gösteriyoruz. Aynı zamanda Güneyyaka'da yaşlı bir teyzemizi de yaralı olarak helikopterle 1 saat önce kadar hastaneye intikalini sağladık. Bölgede DSİ, Karayolları, Büyükşehir ve ilçe belediye ekipleriyle yolların tekrar faaliyet geçmesi, elektriklerin yapılması gibi aksayan hususların tekrar işler hale getirilmesi için yoğun bir şekilde çaba sarf ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Aydında sel felaketi 3 kişi hayatını kaybetti, bir kişi kayıp

AFAD SON DURUMU AÇIKLADI

AFAD, Aydın'daki sel felaketi ile ilgili olarak şu bilgileri paylaştı:

Gece saatlerinde Söke İlçemizde başlayan aşırı yağışlar sonucu sel ve su baskınları meydana gelmiştir.

Sel ve su baskınlarından etkilenen bölgelerde çalışmaları devam etmektedir.

Aşırı yağışlar sonucu 7 vatandaşımız mahsur kalmış; 68 ev su baskınından etkilenmiş olup Ekiplerimizin müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir.

Bağarası Mahallesinde dere taşması sebebi ile DSİ iş makinaları bölgeye yönlendirilmiştir.

Demirçay Mahallesinde Sel sularına kapılan araçlar olduğu ihbarı üzerine arama kurtarma Ekiplerimiz olay bölgesine yönlendirilmiştir.
Alınan bilgiye göre 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Haberin Devamı

Güneyyaka mahallesinde bir, Demirçay mahallesinde bir olmak üzere 2 vatandaşımız kayıp olup arama ve kurtarma çalışmaları devam etmektedir.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Aydında sel felaketi 3 kişi hayatını kaybetti, bir kişi kayıp

'BELEDİYE VE MUHTAR HİÇBİR ŞEKİLDE ÖNLEM ALMIYOR'

Aydın'dan İzmir'in Karabağlar ilçesinde oturan kardeşine misafir olarak gelen Hicran Seven, "Buraya geldiğimde ev göl gibiydi. Belediye ve muhtar hiçbir şekilde önlem almıyor. Biz bu sorunu her sene yaşıyoruz. Daha önceki yaşadığımız su baskınında da kardeşimin arabasını kaybettik.

Aydında sel felaketi 3 kişi hayatını kaybetti, bir kişi kayıp

Haberin Devamı

Arabayı su aldı götürdü, bunun zararı karşılanmadı bile. Şu anda bütün mobilyalar su içinde, yani ne muhtar ne de belediye ilgilenmiyor, burdakiler devamlı bu eziyeti çekmekte, derenin bakımı yapılmadığı için atılan pisliklerin tıkanması sonucun oluyor. Belediyenin sağanak yağışlarda burada önlemini alması lazım. Bu zararı şimdi kim karşılayacak" dedi.

Aydında sel felaketi 3 kişi hayatını kaybetti, bir kişi kayıp

'OĞLUM BENİ ARADI, 'ANNE SUYUN İÇİNDE KALDIK' DEDİ'

Yaşanan su baskını nedeniyle mağdur olan mahalle sakini Pembe Çetin, "Oğlum beni aradı, 'Anne suyun içinde kaldık yetiş anne' dedi. İki sokak ileride oturuyorum, hemen koştum geldim. Bir geldim ki göl olmuş burası, şaşırdım. Gelinimi gördüm donmuş kalmış, korkmuş. Hemen elime kürek aldım, suları tahliye ettim ama ne kadar gücüm yeter, yaşlıyım ben. Her sene biz bundan mağdur oluyoruz. Dereden kaynaklanıyor su baskınları, belediye geliyor bir iki işlem yapıp gidiyorlar. Sonra kimse dere ile ilgilenmiyor, çevremizdekiler ile yaptırmak istesek kimsede para yok. Biz bıktık artık, eşya mı alalım, karnımızı mı doyuralım. Bir şeye gücümüz yetmez oldu. Eşyalarımız mahvoldu, ne koltuk kaldı, ne de sehpalarım kaldı. Ben bunları yemeğimden kısarak ve idare ederek bu eşyaları alıyorum" diye konuştu.

AFAD BAŞKANI MEMİŞ: KAYIP VATANDAŞA ULAŞMAK İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Bölgede incelemelerde bulunan AFET ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, kayıp kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Memiş, "Bir gün önce AFAD ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü ekiplerince bölge için sarı kodlu ikazda bulunulmuştu. Trakya ve Çanakkale için de turuncu kodlu fırtına uyarısı vardı. Sarı kodlu yağış uyarısında can kaybı beklemiyorduk. Sarı kodlu ikaz olmasına rağmen Valilik, AFAD, jandarma ekipleri, emniyet güçleri UMKE vasıtasıyla ikazlarımız vatandaşlarımıza ulaştırıldı. Buna rağmen bulunduğumuz yerde gece 02.30 sıralarında meydana gelen bölgesel aşırı yağış neticesinde 4 vatandaşımız için kayıp uyarısı yapıldı. 2 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini belirledik. 2 vatandaşımıza daha ulaşmaya çalışıyorduk. Az önce gelen bilgiye göre Güneyyaka Mahallesi'nde bir vatandaşımızın daha cansız bedenine ulaştık. Kayıp olan vatandaşımıza ulaşmak için çalışmalar devam ediyor" dedi.

Aydında sel felaketi 3 kişi hayatını kaybetti, bir kişi kayıp

Vatandaşların ikazlara daha duyarlı olmalarının önemine dikkati çeken Memiş "Çalışmalarımıza kesintisiz olarak devam edeceğiz. Kayıp olan vatandaşımıza ulaşmayı ümit ediyoruz. Yapılan ikazlara vatandaşlarımız lütfen ciddiyetle riayet etsinler. Tedbirli olmakta fayda var. 'Bir şey olmaz' diyebiliyorlar. Hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyor, tüm yöreye geçmiş olsun diyorum. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Zarar karşılanır, devlet güçlüdür. Yeter ki insana bir şey olmasın. Valiliğimiz bünyesinde gerekli çalışmalar yapılıyor" diye konuştu.

Bu arada kayıp Ali Alptekin'i arama çalışmaları sürüyor. Aramalarda, jandarma arama köpeği de kullanılıyor. Selde sürüklenen araçlar iş makineleri ve çekicilerle bulundukları yerden kaldırılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!