Aydın'da 37 kaçak ve 4 Türk yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Aydında 37 kaçak ve 4 Türk yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2008 16:43

Aydın'ın Söke ve Kuşadası ilçelerinde, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan 37 yabancı uyruklu kaçak ile 4 Türk organizatör yakalandı.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Söke Jandarma Komutanlığı ekipleri, Söke'nin Kama mevkisinde yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan 13 Filistin ve 12 Irak uyrukluyu, sahilde botla yakaladı. Kaçakları yurt dışına götürmeye çalıştığı belirlenen M.S. adlı organizatör Türk de gözaltına alındı.

Jandarma ekiplerinin Söke ilçesinin Tuzburgazı beldesinde yaptıkları operasyonda da 3 Filistin, 1 Cezayir uyruklu ile Kuşadası ilçesi Gençlik Kampı sahilinde 7 İran uyruklu kaçak yakalandı. Kaçaklarla birlikte 1 şişme bot ele geçirildi. Yabancı uyrukluları yurt dışına götüreceği belirtilen Türk organizatörler E.A. ve Y.K. gözaltına alındı.

Jandarma, Aydın'ın Büyük Menderes Deltası mevkisi Güzelçamlık Milli Parkı Kavaklı Plajı'ndan jet ski ile Yunanistan'a gitmeye çalışan Suriye uyruklu kaçak ile Türk organizatör C.K'yı yakaladı.

Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine teslim edilen 37 yabancı uyruklunun, işlemleri tamamlandıktan sonra sınır dışı edileceği, 4 organizatörün ise adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!