Aydın: İktidar ülkeyi korku imparatorluğuna çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Aydın: İktidar ülkeyi korku imparatorluğuna çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2010 19:35

İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın, Büyükada'da düzenlenen “Hayır'a Davet” panelinde yaptığı konuşmada iktidarın ülkeyi bir korku imparatorluğunu çevirdiğini belirterek, 12 Eylül referandumunda ülkenin geleceğinin oylanacağını söyledi.

Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen panele Muammer Aydın'ın yanısıra moderatör olarak Prof. Dr Zehreddin Arslan (İ.Ü Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Bölümü Öğretim Üyesi), konuşmacı olarak da Doç. Dr. Korkut Kanadoğlu (Anayasa Hukuku), Nihat Yurdakul (Belediye İş Sendikası Genel Başkanı) ile Adalar Belediye Başkanı Dr.Mustafa Farsakoğlu katıldı.
Doç. Dr. Kanadoğlu da, Türk halkına otoriter ve totaliter bir rejim dayatılmak istendiğini, HSYK ve Anayasa Mahkemesi yapısında değişiklikler yapılarak sadece yürütmeye bağlı bir yargı oluşturulmak amaçlandığını iddia etti. Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ise, yapılacak değişikliklerle iş barışının yok edileceğini söyledi.
Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu da, AK Parti tarafından yapılan Anayasa değişikliklerinde gizlenen bir gerçek bulunduğunu, bunun da ülkede ekonomik dinamikleri ele geçirmek olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!