Aydın Doğan'a eski okulundan ödül

Güncelleme Tarihi:

Aydın Doğana eski okulundan ödül
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2011 18:44

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneği tarafından ödüllendirildi. Yüksek Ticaret mezunu olan Aydın Doğan, ödülünü dönem arkadaşı Yüksel Çengel'in elinden aldı.

Haberin Devamı

İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneği tarafından Marmara Üniversitesi Bahçelievler Yerleşkesi’nde ödül töreni düzenlendi.

Törene, Marmara Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Orhan Oğuz, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, İstanbul Ticaret Borsası Onursal Başkanı Nejat Ekrem Basmacı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın yanı sıra eski rektör ve dekanlar ile mezunlar da katıldı.

TÖRENDEN KARELER / FOTO GALERİ

Törende konuşan Kurucu Rektör Prof. Dr. Orhan Oğuz, Marmara Üniversitesi’ne geldiğinde yuvasına gelmiş gibi olduğunu belirterek, "Yetiştirdiğim insanları görünce gurur duyuyorum. Biz, Atatürk zamanında yetişmiş ve o ruh ile eğitim görmüş insanlarız" dedi. Eski rektör ve dekanlara ödül verilen törende mezunlardan Aydın Doğan ile Nejat Ekrem Basmacı’ya da ödül takdim edildi.

Haberin Devamı

ÖDÜLÜNÜ DÖNEM ARKADAŞINDAN ALDI

Törene Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu ve Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan ile birlikte gelen Aydın Doğan’a ödülü, eski mezunlardan ve eski milletvekili Yüksel Çengel tarafından verildi.

Yüksel Çengel, Aydın Doğan ile dönem arkadaşı olduklarını belirterek, "Daha ilk yıllarda çok başarılı cemiyet başkanlığımızı yaptı. Çok ataktı ve babasının dükkanından paraları alıp gelir, Kızılay’a aktarır ve bizim Kızılay’da değişik yemekler yememize katkıda bulunurdu. Hem üniversitemize hem mezunlar cemiyetine çok ciddi katkılarda bulunuyor. Hesap uzmanı, maliye müfettişi yetişmesi için gereken kurslara, bankada bir fon kurdu ve o fondan harcamalar yapılıyor. Hem kurslar hem öğrencilerimiz yararlanıyor" diye konuştu.

Aydın Doğan da "Ben, Yüksek Ticaret mensubuyum. Yüksek Ticaret mezunu değilim. Yüksek İktisat ve Ticaret Mektebi’nde 4 yıl okudum. Talebe Cemiyeti başkanlığı yaptım. O yıllardan beri kendimi hep Yüksek Ticaret mensubu olarak gördüm" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!