Aydın Doğan Lisesi’de mezuniyet coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Aydın Doğan Lisesi’de mezuniyet coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 19:24

AYDIN Doğan Ticaret (İletişim) Meslek Lisesi’nin dokuzuncu döneminde 115 öğrenci mezun olarak kep attı. Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın dereceye giren öğrencilere hediyelerini verdiği törende veliler ve öğrenciler büyük coşku yaşadı.

Haberin Devamı

Spor Salonu’nda yapılan 2009-2010 Yılı Eğitim-Öğretim Yılı mezuniyet törenine Arzuhan Doğan Yalçındağ, Aydın Doğan Vakfı (ADV) Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Milliyet Gazetesi Yazarı Doğan Heper, Radikal Gazetesi Yazarı Altan Öymen, Aydın Doğan Ticaret (İletişim) Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Hakan Nazlı, öğrenciler ve veliler katıldı. Dokuzuncu dönemde 115 öğrencinin mezun olduğu tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Haldun Koçer’den bayrağı yeni devralan okul müdürü Mehmet Hakan Nazlı törende bir konuşma yaptı. Öncelikle sorunları büyük oranda çözülmüş ve eğitim olanakları açısından ülkemiz ortalamasının oldukça üzerinde bir okul devraldığını belirten Mehmet Hakan Nazlı, “Okulumuz şuanda Türkiye’nin en yüksek puanla öğrenci olan Anadolu Meslek Lisesi statündedir. Bu bu standartların yakalanmasında başta maddi ve manevi desteklerini bizden hiçbir zaman esirgemeyen Aydın Doğan Vakfı (ADV) ve Doğan Ailesi olmak üzerine tüm çalışma arkadaşlarıma, velilerimize ve bu süreçte bize destek olan herkese teşekkür ederim” dedi.

Haberin Devamı


Aydın Doğan Vakfı (ADV) Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı da öncelikle iletişim eğitimi olarak okuldan mezun olan tüm öğrencileri kutladığını söyledi. Candan Fetvacı, “Bende her yıl bu törene büyük bir heyecanla geliyorum. Çünkü sizler sınıflarınızda çalışırken biz de yıl boyunca öğretmenlerinizle birlikte sizin için çalışıyoruz. Eğitim ve öğretimlerinizi geliştirmek için varız. Sizler için varız. ADV olarak yeteneklerinizi ve yaratıcılığınızı geliştirmek için kaliteli bir ortam yaratma gayreti içindeyiz. Amacımız sizleri medyanın etik değerlere saygılı, çağdaş liderleri olarak yetişmenizde katkıda bulunmak. Siz de bu olanakları değerlendirerek bugün mezun oluyorsunuz. Çıtanızı uluslar arası standartlarda yukarı koymalı, yaptığını iyi daha iyi yapmak, bilgiler konularda uzmanlaşmak fark yaratmak, yaratıcı olmak zorundasınız” diye konuştu.

Törende öğrenciler dans gösterileri yaptı. Öğrenci çalışmalarının anlatıldığı 4 dakikalık video gösterisi sunuldu. Bayrak-flama devir teslim töreninin ardından Arzuhan Doğan Yalçındağ, okul birincisi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Aslıhan Varel, İkinci Betül Erbey ve Üçünü Cansu Mansur’e plaket ve hediyelerini verdi. Arzuhan Doğan Yalçındağ daha sonra okul birincisi Aslılan Varel ile birlikte okul kütüğüne plaket çaktı. Daha sonra dereceye giren ve mezun olan diğer öğrenciler diplomalarını aldılar.

Haberin Devamı

Okul Birincisi Aslılan Varel “2006 okula girerken hayallerimiz farklıydı. Hayallerimiz gerçekleşmemiz sorumlusu biz değiliz. Emin olan biz değiliz. Bugün dünyada 4. güç olarak kabul edilen medyaya nitelikli elemanlar yetiştiren okulların önünün kapatanlar suçlu olan. Meslek lisesi adı altında haklarımızı elimizden alanlar suçlu. Katsayı istedik diye umut verenler karşılarında hukuk engelini bulduklarında ’Çok özür dileriz. Yeterli değil birazını geri almalıyız’ diyenler suçlu. Eğitimde eşitlik herkesin hakkı arkadaşlar. Öğrencilerin 16 yaşında verdikleri belki de vermeye zorlandıkları karar için hayatlarını ipotek konulmamalı. Üniversite okunma hakkı ellerinden alınmamalı” dedi. Mezun olan öğrenciler, hazırladıkları 5 dakikalık videonun ardından bahçede kep attı. Öğrenciler kep atma töreninde arkadaşları ve aileleriyle birlikte büyük coşku yaşadılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!