Ay'da ilk cenaze töreni pazar günü yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Ayda ilk cenaze töreni pazar günü yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Amerika'nın en ünlü jeologlarından Eugene Shoemaker'ın külleri, vasiyeti uyarınca ayın yüzeyine serpilecek, böylece dünyanın uydusunda ilk defa bir cenaze işlemi gerçekleşmiş olacak.

CNN televizyonunun haberine göre, 1997 yılında Avustralya'da geçirdiği trafik kazasında ölen ve yaşamı boyunca en büyük arzusu Ay'a ayak basmak olan Eugene Shoemaker'ın Ay'daki cenaze töreni, Lunar Prospector uzay aracıyla gerçekleştiriyecek. Ay çevresinde araştırma çalışmalarını yapan insansız uzay aracı Lunar Prospector, hafta sonunda uydumuzun güney kutbu üzerine ünlü jeoloğun küllerini serpecek. Eugene Shoemaker, ölmeden önce küllerinin Ay'a savrulmasını vasiyet etmişti.

Jüpiter'e düşerek yok olan ‘‘Levy-Shoemaker Kuyrukluyıldızı‘‘nı bulan iki kişiden biri olan uzay jeoloğu Eugene Shoemaker, yaşamı boyunca birçok Ay taşını ve göktaşını inceledi. Bir gün Ay'a gidip orada araştırmalar yapmayı hayal ettiğini de dostlarına söylerdi. ‘‘En büyük rüyam Ay'a gidip elimde çekiçle kayaları parçalamak. Bunu yapamadığım için büyük hayal kırıklığı içindeyim’’ diye konuşan ünlü bilim adamı, vasiyetinde Ay'a gömülmek istediğini belirtmişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!