AYB'den Türkiye'ye 185 milyon euro kredi

Güncelleme Tarihi:

AYBden Türkiyeye 185 milyon euro kredi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2001 02:12

Avrupa Yatırım Bankası (AYB), Türkiye‘ye 185 milyon euro kredi vereceğini açıkladı. AYB açıklamasında, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne, metro inşaatında ve Porsuk nehrine bağlı çevre düzenlemelerinde kullanılmak üzere 110 milyon euro kredi aktarılacağı bildirildi.

Kredinin 75 milyon euroluk bölümü ise, 1999 depreminden etkilenen sanayi bölgelerinde özel sektör kuruluşlarına, devlet bankaları kanalıyla aktarılacak.

AYB, AB'nin hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunmak amacıyla, uzunvadeli yatırım kredileri vermekle yükümlü bir organ olarak tanıtılıyor. Roma Antlaşması çerçevesinde kurulan ve hissedarlarını 15 AB üyesi ülkenin oluşturduğu AYB'nin Yönetim Kurulu, bu ülkelerin maliye bakanlarını bir araya getiriyor.

Merkezi Lüksemburg'da bulunan AYB, AB‘nin finans pazarlarının gelişmesi amacıyla mali, ekonomik, teknik ve çevresel projelere iyi koşullarda kredi temin ediyor.

AYB, AB’nin geri kalmış bölgelerine, taşımacılık ve telekomünikasyon gibi AB altyapı projelerine, çevre korunmasına yönelik girişimlere, enerji ve endüstride rekabet gücünü artıracak çalışmalara, küçük ve orta boyutlu işletmelere desteğe öncelik veriyor.

Banka, AB'nin ikili ilişkisi bulunduğu 120'den fazla ülkeye de yardım ve gelişme kredileri sağlıyor. AYB, 1965 yılından bu yana Türkiye'ye 2 milyar euro'ya yakın kredi fonu sağladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!