Avusturya'da Türkiye'nin AB üyeliği için referandum tartışması

Güncelleme Tarihi:

Avusturyada Türkiyenin AB üyeliği için referandum tartışması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2006 15:32

AB Dönem Başkanı Avusturya'nın Meclisi'nde Türkiye'nin AB üyeliği için referandum yapılması konusu tartışıldı. AB İşlerinden Sorumlu Devlet Sekreteri Hans Winkler "Duruma göre halkoylaması yapılacak" derken, Yeşiller dışındaki parti temsilcileri referandumdan yana tavır koydu.

Haberin Devamı

Avusturya Meclisi'nde Türkiye'nin AB üyeliği için referandum yapılması konusu görüşüldü. Oturumda söz alan AB İşlerinden Sorumlu Devlet Sekreteri Hans Winkler, "Türkiye'nin AB üyeliği konusunda duruma göre halkoylamasına gidilecek. Türkiye ile üyelik müzakereleri uzun bir süreci kapsayacak. Belki de Türkiye bu süre içinde üye olamayabilecek" şeklinde konuştu.

Sosyal Demokrat Partisi Başkanı Alfred Gusenbauer de, "Halkoylaması yapılacaktır. Ama bunu çok ileriki tarihlerde görüyorum" dedi.

ABHaber'e göre, Avusturya Geleceği için Birlik Partisi Meclis Grubu Sözcüsü Herbert Scheibner ise, "Duruma göre halkoylaması yapılacak. Türkiye'ye tam üyelik yerine, üzerine göre dikilmiş bir ortaklık elbisesi düşünülmesi gerekiyor. Tam üyelik konusundaki oylamanın pek de uzak olmadığı kanısındayım" şeklinde konuştu.

Ancak, Yeşiller Partisi'nin Dış Politika Sözcüsü Ulrike Lunacek, Türkiye'nin AB üyeliğine ilişkin halkoylaması yapılmasına ise karşı olduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!