Avusturya: Filli müzakereye başlayabiliriz

Güncelleme Tarihi:

Avusturya: Filli müzakereye başlayabiliriz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2006 09:42

AB Dönem Başkanı Avusturya’nın Kıbrıs Rum Kesimi Büyükelçisi Eva Hager, Türkiye’nin "bilim ve araştırma" ile "kültür ve araştırma" başlıklarında fiili müzakerelere başlayabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Rum basınına konuşan Hager, Gümrük Birliği Ek Protokolü ile ilgili olarak da anlaşmalara sadık kalınması gerektiğini söyledi. Eva Hager, "Eğer bir antlaşma imzaladıysanız gereklerini yerine getirmelisiniz" dedi.

Türkiye’nin kısa dönem sorumluluklarının Avrupa Birliği belgelerinde de belirtildiği gibi Brüksel tarafından da takip edileceğini belirten Avusturya’nın Kıbrıs Rum Kesimi Büyükelçisi, Türkiye’nin atacağı adımların izleneceğini söyledi.

KIBRIS TÜZÜKLERİ AYRILACAK

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilgili tüzüklerin de ayrılması gerektiğini söyleyen Eva Hager, Avrupa Birliği ülkelerinin, KKTC’ye yardım ve doğrudan ticaret tüzüklerinin de birbirinden ayrılması gerektiği görüşünde olduğunu savundu.

Avrupa Birliği’ndeki finansal sorunları adil bir biçimde çözüldüğü görüşünde olduklarını söyleyen Hager, "Bu yüzden temel stratejik konulara konsantre olabileceğiz" diye konuştu. Hager, Fransa ile Hollanda’da reddedilen AB Anayasası hakkında çalışacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Eva Hager ayrıca Arnavutluk, Makedonya, Bosna Hersek ve Sırbistan Karadağ gibi Batı Balkan ülkelerinin Avrupa Birliği perspektifi içine alınmasının da öncelikleri arasında olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!