Avusturya da Kosova'yı tanıyacak

Güncelleme Tarihi:

Avusturya da Kosovayı tanıyacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2008 23:22

Haberin Devamı

AB dışişleri bakanları toplantısının ardından basına açıklama yapan Ursula Plassnik, Kosova'nın tanınması konusunda Avusturya'nın “öncü rolünü üstlenmek istemediğini” belirterek, “Ancak, en son tanıyan da biz olmayacağız. AB üyesi diğer ülkelerle birlikte hareket edeceğiz" dedi.

Plassnik, “bakanlar kurulunun 20 Şubat'taki toplantısına bu yönde bir öneri sunacağını ve ardından da cumhurbaşkanından kendisine, resmi açıklamayı yapma yetkisi vermesini isteyeceğini” kaydetti.

Avusturya'da yaşayan Sırbistan kökenlilerin oluşturduğu Sırplar Federasyonu ise başbakan Alfred Gusenbauer'e mektup yazarak “devletler hukukuna aykırı bağımsızlık ilan eden Kosova'yı tanımamasını” istedi.

Muhalefetteki aşırı sağcı Özgürlükçüler Partisi (FPÖ) lideri Heinz-Christian Strache de Kosova'nın, BM Güvenlik Konseyi'nin 1244 sayılı kararını ihlal ederek tek taraflı bağımsızlığını ilan ettiğini savunarak, “hükümetin, Sırbistan'ın çağrısını ciddiye alarak Kosova'nın bağımsızlığını tanımamasını” talep etti.

Haberin Devamı

Avusturya'da yaşayan Kosova kökenli 3 bin kişinin bağımsızlık ilanı üzerine yaptığı gösteriyi de eleştiren Strache, “Avusturya'daki Kosovalılar'ın, ülkelerinin kalkınmasına destek vermek üzere Avusturya'yı terketmelerinin daha yararlı olacağını” bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!