Avustralya da Kyoto Protokolü'ne imza attı

Güncelleme Tarihi:

Avustralya da Kyoto Protokolüne imza attı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2007 09:22

Avustralya'da seçimlerin galibi Kevin Rudd, Avustralya'nın şimdiye kadar imzalamamak için direndiği Kyoto Protokolü'ne imza atarak işe başladı.

Avustralya'daki seçimlerin galibi İşçi Partisi lideri Kevin Rudd, ülkenin 26. başbakanı olarak yemin ederek göreve başladı ve ilk icraat olarak Kyoto Protokolü'nü imzaladığını duyurdu.

Muhafazakar Parti'nin lideri John Howard'ın 11 yıllık iktidarına son veren Rudd, Canberra'daki hükümet sarayında İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in temsilcisi Avustralya Genel Valisi Michael Jeffery huzurunda yemin ederek göreve başlarken, kendisinden önce başbakan olarak görev yapan liderin siyasetinin tersine hareket edeceğine söz verdi.

Rudd, yemin eder etmez sözünü tuttu, hükümetinin ilk icraatı olarak da sera etkisi yaratan gazların atmosfere salımına kısıtlamalar getiren Kyoto Protokolü'nü imzaladığını duyurdu ve "bu, Avustralya'daki yeni hükümetin iklim değişikliğiyle mücadele etmeye bağlılığını göstermektedir" dedi.

Rudd, söz verdiği değişiklikler arasında, ABD'nin etkisiyle önceki hükümet tarafından imzalanmayan Kyoto Protokolü'nün imzalanmasını da sayıyordu.

Avustralya Başbakanı, Irak'ta görev yapan 550 kadar askerin 2008 ortasına kadar çekileceğini de duyurdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!