Avustralya Berrak’a ağladı

Güncelleme Tarihi:

Avustralya Berrak’a ağladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2016 21:22

Bilgisayar mühendisi olarak çalıştığı Perth’te kısa sürede kendini sevdiren Berrak Genç, kalp krizi sonucu 28 yaşında can verdi. Genç kadına, onlarca Avustralyalı arkadaşı mum ve çiçeklerle veda etti.

Haberin Devamı

İlk ve orta eğitimini İstanbul'da tamamlayan, başvurusu kabul edilerek Avustralya'da bilgisayar mühendisliği okuyan Berrak Genç, Kanada ve İngiltere stajı sonrası Avustralya’ya yerleşmeye karar verdi.

Avustralya Berrak’a ağladı

Yaklaşık 9 yıldır Avustralya'nın batısındaki Perth kentinin park ve bahçeler müdürlüğünde bilgisayar mühendisliği yapan genç kadının kalbi, 15 Eylül 2016 günü ansızın durdu. Yakınları arasında kalp rahatsızlığı sık görülen, doktorların uyarılarına rağmen yoğun tempoda yaşayan, halter, yüzme, Avustralya futbolu dahil sporun birçok dalı ile aktif olarak ilgilenen Berrak Genç'in, son olarak Japonya'da bir dağda bin 370 metreye kadar tırmandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Avustralya Berrak’a ağladı

TAM 4 DİL BİLİYORDU

Kesin ölüm nedeninin belirlenmesi ve bürokratik işlemler nedeniyle cenazesi Türkiye’ye 12 Ekim’de getirilebilen Berrak’ı, acılı babası Feridun Genç anlattı. İkisi de bilgisayar mühendisi iki çocuğundan birini kaybeden Feridun Genç, kızının son derece başarılı ve azimli, çok yönlü, aktif, iyilik yapmayı seven bir yapıda olduğunu söyledi. Berrak Genç'in İngilizce dışında, Fransızca ve Japonca bildiğini, son dönemde Malayca öğrendiğini anlatan baba Genç, kızını özetle şöyle kelimelere döktü:

Avustralya Berrak’a ağladı

PERTH, ADINI YAŞATIYOR

"Ölmese, 21 gün sonra çalıştığı belediyenin önerisi ile kabul edilen Avusturalya vatandaşlığı yemini edecekti. Ölümü üzerine belediye kentteki bir alanı adına tahsis etti, bir sokağa da adını vermek için mecliste teklif hazırlandı.

Avustralya Berrak’a ağladı

Haberin Devamı

Çok seviliyordu. Berrak adındaki yan yana iki "r"nin İngilizce telaffuzu zor olduğu için ona 'Lütuf' anlamına gelen 'Grace' ismini vermişlerdi. Cenazesinde 350'den fazla arkadaşının ellerinde Berrak'ın resimleri ve mumları ile ağladıklarını gördüm.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!