Avukattan suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Avukattan suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2006 00:16

İzmir Barosu’na kayıtlı Avukat Tarcan Ülük, Doğu’da yaşanan kuş gribi vakasında gerekli önlemleri almadıkları, görevlerini ihmal ettikleri ve genel halk sağlığını tehlikeye soktukları gerekçesiyle Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek aleyhine suç duyurusunda bulundu. Avukat Ülük, dilekçesinde "Sağlık Bakanı, kamuoyuna hastaların ’Zatürree’ oldukları yönünde yanıltıcı bilgi vermiştir. Yine bu konuda hükümet adına kamuoyuna bilgi veren Adalet Bakanı Cemil Çiçek, kuş gribi şüphe ve uyarısında bulunan doktor ve bilimadamlarını ’işgüzarlıkla’ itham etmiş ve kamuoyunun yanlış bilgilenmesi ve hastalığın yayılmasını engelleyecek asgari tedbirleri almakta gecikmesine neden olmuştur" dedi.

Hükümet ilgisiz kaldı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kuş gribi nedeniyle Van’da gerçekleşen iki ölümle ilgili olarak "Balıkesir’de meydana gelen kuş gribi vakası sonrasında ortaya konan ilgi, heyecan ve seferberlik son gelişmelerde gösterilmiyor. Hükümet kuş gribine karşı ilgisiz" diye konuştu. Baykal, "Balıkesir’deki kuş gribi vakasına gösterilen ilgi, ortaya konan heyecan bu sefer aynı derecede gösterilmedi. Bir nevi kuş gribi hakkında yapmacık adımlar atılmadığı; gereğinin yapılmadığı izlenimindeyim" dedi.

Karantina olmalıydı

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, burun ameliyatı olduğu Çapa’daki İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden dün taburcu edildi. Daha rahat nefes alacak olan Ağar, "Bu hızla artık bizi kimse tutamaz" dedi. Ağar, gündemdeki kuş gribi vakaları ve açıklamalarıyla ilgili olarak da hükümeti eleştirerek, "Açıklamalar çok erken yapıldı. Vakalar ortaya çıktığında işin uzmanlarından oluşan bir heyet mutlaka Van’a gitmeli, incelemeler yapmalıydı. Gerekirse karantina önlemi alınmalıydı" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!