Avukattan şaşırtan savunma

Güncelleme Tarihi:

Avukattan şaşırtan savunma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2009 19:10

ESKİŞEHİR’de gece sokakta kız arkadaşını döverken araya giren iki gençten biri öldürüp diğerini de bıçakla yaralayan Gökhan Çam, 21 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın avukatı Füsun Tunçok, “Mağdurlar bir anlamda belalarını aramışlardır. Gördükleri tartışma olayını polisi arayarak bildirmek yerine kendileri macera aramışlardır” dedi.

Haberin Devamı

Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi’nde 7 Nisan 2008'de meydana gelen olayda, tartıştığı kız arkadaşını sokak ortasında döven 24 yaşındaki Gökhan Çam, araya girerek kendisine engel olmak isteyen 22 yaşındaki Ersin Deniz’i bıçaklayarak öldürmüş, 23 yaşındaki Serdar Dinç’i de yaralamıştı. Olay yerinden kaçan Gökhan Çam bir ay sonra polis tarafından yakalanmıştı. Daha önce gasp, hırsızlık ve yaralama suçlarından 9 ayrı sabıkası bulunan Gökhan Çam tutuklanarak Eskişehir H Tipi Cezaevi’ne gönderilmişti.

Adam öldürmek ve öldürmeye teşebbüs suçundan Eskişehir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ömür boyu hapis istemiyle tutuklu olarak yargılanan Gökhan Çam bugün yapılan duruşmada “Olay günü kendimi savunmak için bıçağı rasgele salladım. Amacım kimseyi öldürmek değildi. Ben sadece kendimi savunmak istedim. Beratımı ve tahliyemi istiyorum” dedi.

KADIN AVUKATTAN İLGİNÇ SAVUNMA

Sanık Gökhan Çam’ın avukatı Füsun Tunçok ise savunmasında ölen Ersin Deniz ile yaralanan Serdar Dinç’in olay günü belalarını aradıklarını söyledi. Avukat Tunçok ilginç savunmasında şöyle konuştu:
“Gökhan Çam, olay günü kız arkadaşı ile tartışarak evlerine gitmekteydi. Geçmişleri pek parlak olmayan ölen Ersin Deniz ve arkadaşı Serdar Dinç, tartışmaya müdahale etmek istemişlerdir. Mağdurlar bir anlamda belalarını aramışlardır. Gördükleri tartışma olayını polisi arayarak bildirmek yerine, kendileri macera aramışlardır. Toplu olarak sanığa saldırma hakları yoktur. Olay yerinin karanlık olması ve sessiz olması nedeniyle sanık Gökhan Çam kendisini korumak istemiştir. Bu nedenle bıçağı rasgele sallamıştır. Ayrıca ölen Ersin Deniz’in kollarındaki iğne delikleri uyuşturucu kullandığını ve vücudunda daha önceden oluşmuş bıçak yaraları olması, masum olmadıklarını göstermektedir. Olay bize göre kastı aşan öldürme olabilir ve bu nedenle müvekkilimin beraatini ve tahliyesini talep ediyorum.”

Eskişehir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti sanık Gökhan Çam’ı önce ömür boyu hapis cezasına çarptırdı, ardından olayı tahrik altında gerçekleştirdiğine kanaat getirerek Ersin Deniz’i öldürmek suçundan 18 yıl, Serdar Dinç’i yaralamak suçundan da 3 yıl 9 ay olmak üzere toplam 21 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

Ölen Ersin Deniz’in 49 yaşındaki babası İbrahim Deniz duruşma sonrasında gazetecilere “Adalet yerini buldu” dedi.

Haberin Devamı

TUNÇOK, KAYMAZ DAVASININ DA AVUKATIYDI

Haberin Devamı

Avukat Füsun Tunçok'un Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde öldürülen kamyon şoförü Ahmet Kaymaz ile 12 yaşındaki oğlu Uğur Kaymaz’ı öldürmek suçundan Eskişehir'de yargılanıp beraat eden polis memurlarının da avukatlığını yaptığı belirtildi.

Eskişehir Barosu avukatlarından Füsun Tunçok, Kaymaz davasının olduğu gün adiye binasının karşısındaki Yelkovan İşhanı'nın 4'ncü katında bulunan bürosunun penceresine de Türk Bayrağı asarak dikkat çekmişti.

Avukat Füsun Tunçok, ‘Kaymaz davası’ duruşmasında, olay yerini ve evi gösteren 2 No'lu CD'de görülen PKK'ya ait bez parçasının görüntülere yansıdığını ifade ederek, “Birinin terörist olması için daha başka ne gerekiyor? Ayrıca Uğur Kaymaz'ın kol ve bacak boyunu gösteren yakın çekimler iddia edildiği gibi Uğur'un çocuk değil, lise çağında bir genç olduğunu gösteriyor. Bir insan öldükten sonra elinde atış artığı (barut izi) oluşturulması mümkün değildir. Olay sırasında karşılıklı ateş edilmiştir” demişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!