Avukatı: Rapor yüksek makamdan sızdırma

Güncelleme Tarihi:

Avukatı: Rapor yüksek makamdan sızdırma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2010 00:00

Deniz Baykal’ın avukatı Muzaffer Yılmaz, Deniz Baykal’ın istifasına yol açan görüntülerle ilgili olarak Emniyet ile Jandarma Kriminal bürosunun raporunu tamamlayarak savcılığa ilettiğini bildirdi.

Yılmaz, raporlarda Baykal’ın adının geçmediğini belirtirken, “Emniyet’in raporunun hiçbir yerinde Sayın Deniz Baykal’ın isminin geçmediği gibi görüntülerdeki kişinin Sayın Deniz Baykal olduğu da belirtilmemektedir” dedi. Dün basın toplantısı düzenleyen Yılmaz, “Dikkat çeken bir başka husus, Emniyet Kriminal raporunun basına yanlış ve eksik bilgiyle sızdırılmasıdır. Bu sızdırma yüksek bir makamdan yapılmıştır. Bu iki rapor da elimizde ve savcılıkta bulunduğuna göre; jandarma raporu basına sızmayıp, emniyet raporunun basına sızdırılması, emniyet genel müdürlüğü içerisinde şüpheleri yoğunlaştırmaktadır. Savcılık makamının yapmış olduğu açıklamalardan da anlaşıldığı gibi emniyet ve jandarma kriminalden şahısların gerçek olup olmadığı yönünde bir rapor talep edilmemiştir” dedi. “Neden talep edilmedi?” sorusuna Yılmaz, “Dosyanın avukatlığını Ulusal Kriminaloji Bürosu’nun raporu sonrasında üstlendim. Savcılık makamıyla görüştükten sonra bu yönde de bir talebimiz olabilir” karşılığını verdi.

Manipülasyon yapılmadı

Deniz Baykal’ın istifasına neden olan görüntülerle ilgili olarak Emniyet ve Jandarma’nın raporlarında ise ortak bir tespit bulunuyor. Her iki raporun da son bölümünde, şahıslar ve eşyaların hareketlerinde uyumluluk olduğu vurgulanırken, farklı etki yaratmak amacıyla manipülasyon ve montaj yapılmadığı tespit edildi.

- EMNİYET Şahısların birbirleri ve arka plan ile olan hareket uyumluluğu yönlerinden görüntü bütününe uyarlık gösterdiği, yeni bir anlam ve etki oluşturmaya yönelik herhangi bir montaj uygulamasının yapılmadığı tespit edilmiştir.

- JANDARMA Görüntüler üzerinde şahıslara yönelik; görüntüler üzerinde ortam ve eşyalara yönelik manipülasyon (seçme, ekleme ve çıkarma yoluyla bilgileri değiştirme) yapıldığına dair herhangi bir bulgu tespit edilmemiştir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!