Avukata korkunç saldırı! Dizi parçalandı

Güncelleme Tarihi:

Avukata korkunç saldırı Dizi parçalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2024 18:39

İstanbul'dan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine haciz işlemine giden stajyer avukat Büşra Teksöğüt’ü darbedip yaralayan Ahmet Eroğlu, tutuklandı. Teksöğüt, yaşadıklarını anlatarak, "Suruç’a haciz işlemi için gitmiştim. Haciz işlemleri sonrasında minibüste takip edildim. Beni takip eden kişi bulduğu ilk fırsatta beni minibüsten aşağıya çekti. Dizimi kaldırıma vurunca dizim parçalandı, telefonumu kırdı. Tamamen tasarlanmış, planlanmış bir olaydı" dedi.

Haberin Devamı

İstanbul Barosuna kayıtlı stajyer avukat Büşra Teksöğüt, haciz işlemleri için Salı günü Şanlıurfanın Suruç ilçesine geldi. Burada haciz işlemlerini yapan avukat, daha sonra Şanlıurfa kent merkezine hareket etmek için minibüse bindi. Aynı minibüsün arka koltuğuna ise haciz işlemlerini yaptığı kişinin yakınlarından olan Ahmet Eroğlu da bindi. Balıklıgöl Devlet Hastanesi durağında duran minibüste Ahmet Eroğlu, avukat Büşra Teksöğüt’ü dışarı çıkararak tekme tokat saldırıp, yerde sürükledi. Çevredekilerin araya girmesiyle kurtarılan avukat Teksöğüt, çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise kaçtı. Şanlıurfa’daki tedavisinin ardından İstanbul’a giden avukatın şikayetinin ardından saldırgan Ahmet Eroğlu gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Eroğlu, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Haberin Devamı

TÜRKIYE BAROLAR BİRLİĞİNDEN TEPKİ

Türkiye Barolar Birliği de açıklama yaparak saldırıya tepki gösterdi. Açıklamada, stajyer avukat Büşra Teksöğüt’ün tehdit edilip, fiziki şiddete maruz kaldığı belirtilerek, "Meslektaşımızın saldırı sonucunda ayağı kırılmış ve telefonu parçalanmıştır. Saldırgan, Şanlıurfa Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmıştır. Avukatı dosyanın tarafı olarak gören ve değişmeyen bu zihniyetle mücadele, caydırıcı cezalandırma ve Birliğimizin ilgili kurumlara sunduğu önerilerin hayata geçmesi ile mümkündür. Gerekli düzenlemeler ivedi bir şekilde yapılmadıkça, işledikleri suçların karşılığında yeterli cezaları almayan failler kendilerinde şiddete başvurma hakkını görmeye devam edeceklerdir" denildi.

AVUKAT, YAŞADIKLARINI ANLATTI

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde haciz işlemi sonrası saldırıya uğrayan stajyer avukat Büşra Teksöğüt, yaşadıklarını anlattı. Haciz işlemi sonrası borçlu kişinin yakını tarafından aynı minibüste takip edildiğini anlatan Teksöğüt, "Suruç’a haciz işlemi için gitmiştim. Haciz işlemleri sonrasında minibüste takip edildim. Beni takip eden kişi bulduğu ilk fırsatta beni minibüsten aşağıya çekti. Dizimi kaldırıma vurunca dizim parçalandı, telefonumu kırdı. Tamamen tasarlanmış, planlanmış bir olaydı" dedi.

Haberin Devamı

Teksöğüt’ün babası Fatih Teksöğüt ise yaşananlara tepki göstererek, "Bir avukatın meslek gereklerinin icrası tamamladıktan sonra yolda pusu kurulmak suretiyle bu şekilde darp edilmesi, bir kadına ve hukuk camiasına yapılan bir saldırıdır" diye konuştu.

Hastanede tedavisi süren Büşra Teksöğütün yüzünde darp izleri ve bacaklarının sargılı olduğu görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!