Avukata dolandırıcılık suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Avukata dolandırıcılık suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2009 11:56

ANTALYA'da, Aysel- Kurtuluş Özbek çifti, Antalya Barosu avukatlarından Mustafa Özer Kaya tarafından dolandırıldıklarını iddia ederek savcılığa ve baroya başvurdu.

Kaya'nın kendilerinden, iş mahkemesindeki davalarını takip etmek ve masrafları karşılamak adı altında 6 bin 400 lira aldığını ancak davalarını takip etmediği belirten çift, avukatın baro tarafından 3 ay süreyle meslekten geçici olarak men edildiğini öğrenince de şoke oldu.
Antalya'da bir turizm şirketinde çalışan Özbek çifti, işten çıkartılınca Antalya 2'nci İş Mahkemesi'ne başvurdu. Bilirkişi çiftin hakediş parasının yarısının ödenmesine karar verilmesini istedi. Dava sürerken, Kurtuluş Özbek, bunu daha önceden tanıdıkları avukat Mustafa Özer Kaya ile paylaştı. Avukat Kaya'nın durumu tamamen lehlerine çevirebileceğini söylemesi üzerine vekaletname veren çift, davayı takip etmek ve masrafları karşılamak adı altında avukata aralıklarla toplam 6 bin 400 lira ödedi. Kurtuluş Özbek, avukat Kaya'nın, geçen 21 Mart'ta paranın hesaplarına geçeceğini bildirmesine rağmen para yatırılmadığını öğrenince araştırmaya başladı. Dosyada hiçbir işlem yapılmadığını gören Özbek, çılgına döndü. Davanın takip edilmediğini öğrenen Özbek, avukat Mustafa Özer Kaya'nın kendilerinin dışında üç kişiyi daha dolandırdığı gerekçesiyle baro tarafından 3 ay süreyle meslekten men edildiğini öğrenince ikinci şoku yaşadı.
Avukat Kaya'dan bu güne kadar ödedikleri paralarını isteyen çift, savcılığa ve baroya başvurdu. Aysel- Kubilay Özbek çiftinin şikayeti üzerine savcılık soruşturma başlattı. Baro Başkanı Zafer Köken, avukat Mustafa Özer Kaya hakkında verilen meslekten men kararını doğruladı. Meslekten uzaklaştırılan Avukat Kaya'ya ulaşılamadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!