Avukat Ceyhan Mumcu Mehmet Eymür'den tazminat kazandı

Güncelleme Tarihi:

Avukat Ceyhan Mumcu Mehmet Eymürden tazminat kazandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2009 15:40

Avukat Ceyhan Mumcu, “atin.org” adlı internet sitesinde kaleme aldığı bir yazıda “kişilik haklarına saldırıda bulunduğu” iddiasıyla eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür aleyhinde açtığı davada, 8 bin TL manevi tazminat kazandı.

Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davanın son duruşmasına, davalı Ceyhan Mumcu ile davalı ATV Televizyonu ve sahibi Ahmet Çalık'ın avukatı Gülfem Ölmez ve Mehmet Eymür'ün avukatı Çağatay Sakaoğlu katıldı.

Ceyhan Mumcu, kanıtların toplandığını belirterek, talebi doğrultusunda davanın kabul edilmesini istedi.

Avukatlar Ölmez ve Sakaoğlu da davanın reddine karar verilmesini talep etti.

Yargıç Adem Albayrak, davanın, davalı ATV Televizyonu ve Ahmet Çalık yönünden reddine karar verildiğini açıkladı.

Albayrak, Mehmet Eymür yönünden ise davanın kısmen kabul edildiğini belirterek, Eymür'ün, Mumcu'ya, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 8 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Davanın dilekçesinde, Eymür'ün, “atin.org” adlı internet sitesinde, 12 Kasım 2008 tarihinde yayımladığı “Bertaraf Olmuş Bir Şaşkına Cevap” başlıklı yazıda, “Mumcu'nun kişilik haklarına son derece ağır, haksız, hakaretamiz ve gerçeklere aykırı bir şekilde saldırıda bulunulduğu” ileri sürülmüştü.

Dilekçede, “hakaret niteliği taşıyan sözcüklerin, ATV Televizyonunda 15 Kasım 2008 tarihli ana haber bülteninde aynen yayınlanarak, tekrarlandığı” kaydedilmişti.

Davanın dilekçesinde, Mehmet Eymür ile ATV Televizyonu ve sahibi Ahmet Çalık'tan, yasal faiziyle birlikte 40 bin TL manevi tazminat talep edilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!