Avşa şarap merkezi olma yolunda

Güncelleme Tarihi:

Avşa şarap merkezi olma yolunda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2008 15:40

Balıkesir'in Marmara ilçesine (Marmara Adası) bağlı bir belde olan Avşa Adası'nın, açılan 3. şarap fabrikasıyla birlikte önemli şarap merkezlerinden biri olma yolunda ilerlediği belirtildi.

Avşa Belediye Başkanı Cevdet Çağlar, önemli turizm merkezlerinden biri olan beldenin aynı zamanda Türkiye'ninönemli şarap üretim merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

“Avşa şarabı”na gösterilen ilgi nedeniyle adada üçüncü şarap fabrikasının kurulduğunu, buna karşın üreticilerin talebi karşılamakta zorlandıklarını anlatan Çağlar, Avşa'da yılda bin 500 ton şarap üretildiğini bildirdi. Yerel yönetim olarak turizmin yanı sıra “Adakarası” adı verilen üzümün üretimine de önem verdiklerini belirten Çağlar, beldedeki boş alanların üzüm üretimine elverişli hale getirilmesi için çalışma yapıldığını kaydetti.

Çağlar, gerek beldede bulunan şarap fabrikaları işletmecilerinin gerekse Balıkesir İl Tarım Müdürlüğünün, Adakarası üzümünün üretimini artırmak için çalıştıklarını söyledi. Kendilerinin de mücavir alan içerisinde bulunan üzüm bağlarının imara açılmasına izin vermediklerini ifade eden Çağlar, Türkiye ve Dünya, beldemizi turizmimizin yanı sıra şarap üretimiyle de tanıyor. Avşa şarabı, ününü tüm dünyaya duyurmaya başladı. Adakarası adı verilen üzümden üretilen şarapları Fransa ve İtalya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihraç ediyoruz. Zaman zaman taleplerin karşılanmasında sıkıntı yaşanıyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!