Avrupa'yı uyarıyorum: İç işlerimize karışmayın

Güncelleme Tarihi:

Avrupayı uyarıyorum: İç işlerimize karışmayın
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 22:32

Başbakan Binali Yıldırım “Türkiye’nin iç meselesi olan halkoylaması konusunda Avrupa’yı uyarıyorum. İç işimize karışmayın, kendi işinize bakın” dedi. CHP’ye de “İstedikleri kadar ‘Hayır’ desinler. Kılıçdaroğlu, 7 seçimdir eve eli boş dönüyor. Bu sefer de aynısı olacak” sözleriyle yüklenen Yıldırım, Karaman ve Niğde mitinglerinde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BAYRAĞA LAF SÖYLEYEMEZSİN

“16 Nisan’da vesayet odakları kırmızı kartı görecek ve Türkiye geleceğe emin adımlarla ilerleyecek. ‘Hayır’ türküsünü söyleyenler baktı ki millet bunlara aldırış etmiyor, ‘evet’ demeye karar vermiş, telaşlandılar; ne diyeceklerini, ne yapacaklarını şaşırdılar. ‘Acaba bugün hangi yalanı uydursam’ diyor. Diyor ki, ‘Sadece Cumhurbaşkanı, vali, büyükelçi bu değişiklik olursa bayrağı taşıyacak. Başka kimse taşımayacak.’ Bu bayrağa laf edenin, göz dikenin canına okur Karaman. Bu bayrak inmez, bu ezanlar dinmez. Bu bayrağa laf edemezsiniz. Hem ‘evet’ diyenlere vatan haini diyeceksin hem de ‘hayır’ diyenler ‘şöyle böyle diyemiyor’ diye istismar şovları yapacaksın. Sen önce meydanlara çık, ‘Evet diyenler haindir’ cümlesinin hesabını ver.

Haberin Devamı

İŞİ GÜCÜ KAFA KARIŞTIRMAK

İşi gücü milletin faydasına olmayan işlerle uğraşmak, kafa karıştırmak. Her tarafı dökülen, darbecilerin anayasasıyla Türkiye’nin geleceği inşa olur mu? Yeni anayasayla milletin iradesine ortak olmaya çalışanlar, 15 Temmuz’u, 17-25 Aralık’ı, Gezi olaylarını, elektronik muhtırayı, 12 Eylül’ü, 12 Mart’ı, 28 Şubat’ı planlayanlar artık miyadını dolduruyor. Tarihin çöplüğünde yerini alıyor. Kılıçdaroğlu, buna karşı çıkıyor. Çünkü Kılıçdaroğlu’nun tek başına çalışarak iş başına gelme hedefi yok. Ayak üstü 40 yalan söylüyor. Ben hangi birini düzelteyim? Bunlar pimi çekilmiş bomba gibi. Güvenoyunu Meclis değil, asıl verecek. Milletin kendisi sandıkta verecek. Bütün bunlar olurken CHP’nin de HDP’nin de uykuları kaçıyor. Boşuna ikiz kardeş demiyoruz. Bunların sicili bozuk. İstedikleri kadar ‘hayır’ desinler. Kılıçdaroğlu, 7 seçimdir eve eli boş dönüyor. Bu sefer de aynısı olacak.

BUNUN ADI DÜPEDÜZ IRKÇILIKTIR

(‘Avrupa şaşırma sabrımızı taşırma’ sloganları üzerine) Sabrınız taşmasın, cevabınızı 16 Nisan’a saklayın. Türkiye, demokratikleşme yolunda mesafe katettikçe Avrupa’nın bazı ülkelerinde ırkçılık artmaya başladı. Terör örgütlerinin, PKK’nın, FETÖ’nun adamları rahatça ‘hayır’ propagandası yapıyor, sokak sokak dolaşıyor, bölücü başının posterlerini taşıyor. Ama ‘evet’ demek yasaklanıyor. Bunun adı düpedüz ırkçılıktır. Türkiye meselelere bu kadar sükunetle, sağduyu ile yanaşırken inatla kriz çıkarmaya çalışanlara bu millet eyvallah etmez. Türkiye ile ilişkileri bozmak bize bir kaybettirebilir ama AB’ye daha çok kaybettirir. Onun için Türkiye’nin iç meselesi olan bu halkoylaması konusunda Avrupa’yı uyarıyorum. İç işimize karışmayın, kendi işinize bakın. Herkes yerini yurdunu bilsin. PKK’ya eylem yaptırmak, FETÖ’cülere kol kanat germek size mi düştü?”

Haberin Devamı

‘ANAYASA PAMUKLARA SARMALANSIN İSTİYORLAR’

BİZ 14 yıldır iş yapıyoruz ama bir yandan da şeytan taşlıyoruz. Şeytan taşlamadan vakit kaldığı zaman da yollar, okullar, köprüler, hastaneler yapıyoruz. Bu yeni sistemde şeytan taşlamak yok. Engeller kalkıyor. Engelsiz koşu yapıyoruz. Belirsizlik ortadan kalkıyor. Cumhurbaşkanı başbakan anlaşmazlığı diye bir şey kalmıyor. İstiyorlar ki bütün bu olumsuzluklara rağmen 82 model anayasa ile yola devam edelim. Pamuklara sarıp sarmalansın, kimse bu anayasaya dokunmasın. Çünkü bu haliyle anayasa milli iradeyi engellemek için iyi bir araç.
İşlerine geldiği zaman hemen 367 icadı çıkarıyorlar, yargı icadı çıkarıyorlar, vesayet odaklarını piyasaya sürüyorlar,. 2008’de iktidar partisine kapatma davası açmadı mı bunlar? 28 Şubat benzeri gelişmelerle ayakta kalmaya çalışıyorlar. Bu anayasayla mahkemelere koşup, büyük projeleri engelliyorlar. Türkiye’nin gelişmesini yavaşlatıyorlar.

BAKMADAN GEÇME!