Avrupa'nın gündemi H5N1

Güncelleme Tarihi:

Avrupanın gündemi H5N1
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2006 12:07

Avusturya'nın Salzburg eyaletinde 11 yabani kuşun ölü bulunduğu ve kuş gribi olup olmadığının belirlenmesi için laboratuvarda incelenmeye alındığı bildirildi.

Avusturya'nın Steirmark eyaletinde geçen hafta ortaya çıkan kuş gribi vakalarından sonra, eyalette “güvenlik bölgeleri” ilan edilmiş ve ülke genelinde kümes hayvanlarının kümes dışına çıkarılması yasaklanmıştı.
Bu arada kümes hayvanları ile hayvanat bahçelerinde barınan yabani kuşların H5N1 virüsüne karşı aşılanması önerisi de siyasi partiler arasında tartışmalara neden oldu.

Muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) ile Yeşiller Partisi, hükümeti ve çiftçi odalarını “kuş gribine karşı yeterli önlem almamakla” suçladı. Çiftçi Odaları Başkanı Rudolf Schwarzböck ise ”kümes hayvanlarının ve yabani kuşların H5N1 virüsüne karşı aşılanmasının gereksiz olduğunu” savundu.

Schwarzböck, mevcut önlemlerin yeterli olduğunu belirterek, ”kümes hayvanları ile hayvanat bahçelerinde barınan yabani kuşların H5N1 virüsüne karşı aşılanmasını yanlış bulduğunu, AB'nin mevcut uygulamalarına bağlı kalmanın yeterli olduğunu” bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!