Avrupa'nın geleceğini tartışacaklar

Güncelleme Tarihi:

Avrupanın geleceğini tartışacaklar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2014 10:56

İngiltere Başbakanı David Cameron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve diğer Avrupalı liderlerle Avrupa Komisyonu başkanlığına kimin seçileceğini konuşmak üzere İsveç’e gitti.

Haberin Devamı

Başbakan Cameron, ABD benzeri federal bir ‘Avrupa Birleşik Devletleri’nin kurulmasını hayal eden Lüksemburg eski başbakanı Jean-Claude Juncker’in bu göreve getirilmemesi için uzun süredir lobi çalışmaları yürütüyor.

BASKI İŞE YARADI
Geçen hafta Junker’in adaylığını desteklediğini açıklayan Angela Merkel’in, Fransa Lideri François Hollande ile IMF başkanı Christine Lagard’ın bu göreve aday olması ile ilgili görüştüğü iddia edilmiş ve bu iddialar ‘Cameron’un Almaya’ya bu konuda uyguladığı baskının işe yaradığı’ şeklinde yorumlanmıştı.

NİYETİMİZ VETO DEĞİL
Cameron’un Merkel’in yanı sıra İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt ve Hollanda Lideri Mark Rutte ile de bir araya geleceği İsceç gezisi öncesinde BBC’ye konuşan İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague “Junker’in adaylığını veto etmek gibi bir niyetimiz yok. Zaten veto oldukça teknik bir konu. Ancak biz bu görev için her görüşten bir çok adayın göz önünde bulundurulduğuna emin olmak istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!