Avrupa'nın en güzel Türk kızı

Güncelleme Tarihi:

Avrupanın en güzel Türk kızı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yeni binyılda Avrupa'nın ilk en güzel Türk kızı, muhteşem bir yarışmayla seçildi. Berlin Uluslararası Kongre Merkezi'nde 1500 davetlinin izlediği yarışma, Avrupa'nın diğer ülkelerine de canlı yayınla taşındı. Birçok basın ajansı, muhteşem gecenin fotoğraflarını yayımladı. Yarışma, Hülya Avşar ve Serdar Ortaç'ın birbirinden hareketli şarkılarıyla bir şenliğe dönüştü. ‘‘Miss Euro Türk 2000’’ unvanını ise 21 yaşındaki Yonca Ön kazandı.

TÜRKİYE'de ve Avrupa'da en çok izlenen özel televizyon kuruluşlarından Kanal D ile Türklere dönük iletişim şirketi Alo Vatan'ın ortaklaşa düzenledikleri ‘‘Miss Euro 2000’’ yarışmasında birinciliği 21 yaşındaki Almanya doğumlu yüksekokul öğrencisi Yonca Ön kazandı. Yonca Ön, yeni binyılın ilk yılında ‘‘Avrupa'nın En Güzel Türk Kızı’’ unvanını elde etti. Yarışmaya katılan birbirinden güzel 20 kız arasında seçim yapmakta zorlanan jüri heyeti, Berlin'de yaşayan 1978 doğumlu yüksekokul öğrencisi Hülya Karanlık'ı ikinciliğe layık bulurken, yarışmaya Köln'den katılan 1978 doğumlu Sevgi Kartoğlu'nu da üçüncü seçti. 1980 doğumlu Pelin Buruşlu ise ‘‘Alo Vatan Güzeli’’ seçildi.

Sponsörleri arasında ‘‘Shoe & Me’’ firmasının da bulunduğu yarışmanın sonucunu öğrenince inanamadığını ifade eden Yonca Ön, 1.80 boyunda, 89-62-91 ölçülerinde. Yonca Ön, ‘‘Bütün kızlar birbirinden güzeldi. Jürinin beni birinciliğe layık gördüğünü duyunca ne diyeceğimi şaşırdım. Tabii çok da sevindim. Avrupa'nın en güzel Türk kızı seçilmek çok gurur verici. İnşallah bana şans getirir. Ama bu sonuç özel yaşamımda fazla bir değişikliğe yol açmayacak. Bale çalışmalarımı sürdüreceğim’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!