Avrupa sinemasından unutulmaz filmler

Güncelleme Tarihi:

Avrupa sinemasından unutulmaz filmler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2005 17:28

Başkentli sinemaseverler mayıs ayı boyunca Avrupa sinemasının unutulmaz filmlerini izleme olanağı bulacak. Ankara Sinema Kültürü Derneği tarafından düzenlenen "SineTek Avrupa2 film gösterimleri birbirinden ilginç filmlerle devam ediyor. Bu defa programda, Roberto Rossellini, Jean Renoir, Moufida Tlatli, Wong Kar-Wai, Steven Soderbergh, Michelangelo Antonioni'nin filmleri yer alıyor.

Haberin Devamı

Gösterimler, 5 Mayıs'ta Moufida Tlatli'nin Sarayın Sessizliği adlı filmi ile başlıyor. Cannes Film Festivali'nden de ödülle dönen film, Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin büyük ödülü Altın Lale'ye de değer görülmüştü.

SineTek Avrupa, programında 17 Mayıs'ta özel bir gösterim ve özel bir film yer alıyor: Eros. Üç usta yöneten Wong Kar Wai, Michelangelo Antonioni ve Steven Soderbergh'in ortak çalıması olan film erotizm ve aşk üzerine bir güzelleme.

Bu ayın son iki filmi ise sinema tarihinin başyapıtları arasında çoktan yerini almış iki klasik film: Almanya Sıfır Yılı ve Büyük Yanılsama.

Almanya Sıfır Yılı 19 Mayıs'ta seyirciyle buluşuyor. Yeni Gerçekçilik akımının kurucularından Roberto Rossellini’nin “Savaş Üçlemesi” olarak bilinen “Roma Açık Şehir” ve “Paisa”dan sonra çektiği üçlemenin son halkası.

Haberin Devamı

Fransız yönetmen Jean Renoir'ın Büyük Yanılsama 26 Mayıs'ta gösterilecek. Filmde, aynı sınıftan oldukları için düşman olmalarına karşın, birbirlerini anlayan biri Fransız, öteki Alman iki aristokrat subayın, kendi uluslarının çıkardığı savaş sonucu yaşadıkları yıkım anlatılıyor.

5 Mayıs Perşembe Saat:19.30
SARAYIN SESİZLİĞİ
Yönetmen: Moufida Tlatli

17 Mayıs Salı Saat:19.30
Özel Gösterim
EROS
Yönetmenler: Wong Kar-Wai, Steven Soderbergh, Michelangelo Antonioni

19 Mayıs Perşembe Saat:19.30
ALMANYA SIFIR YILI

26 Mayıs Perşembe Saat:19.30

Ayrıntılı bilgi için:
Ankara Sinema Kültürü Derneği
Tel: (0312) 467 2002
www.askfest.org

Ankapol Sineması (419 39 59)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!