Avcılar'da hasarlı bina yıkımları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Avcılarda hasarlı bina yıkımları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

AVCILAR'da 17 Ağustos Depremi sonrası hasar gören binaların yıkım çalışmaları devam ediyor. Belediye yetkilileri, yıkım için yardım fonundan gelen paranın anlaştıkları firmaya ödenmesi ile yıkımların daha hızlı bir şekilde yapılabileceğini belirtti.

Dün öğle saatlerinden sonra Avcılar Gümüşpala Mahallesi'nde O-1 Yanyol'da bulunan 8 katlı binanın yıkımını yaklaşık 3 saat süren çalışma ile gerçekleştirdi. Belediye yetkilileri deprem fonundan belediyeye gelecek olan yıkım için maddi yardım geldiği zaman ancak anlaşılan firmanın yıkımları gerçekleştirdiğini belirtti.

Her ay Avcılarda bulunan binalar için deprem fonundan gelen para ile hasar durumuna göre öncelik verilerek binaların yıkımlarının yapılacağı söylendi.

Fatih Belediye Başkanı Eşref Albayrak Yedikule'deki Rumeli Türkleri Vakfı Huzurevi'ni ziyaret etti.

Eşref Albayrak yaşlıların ellerini öperek gül ve çeşitli hediyeler dağıttı. Başkan Yardımcısı Orhan Sipahioğlu, Basın Danışmanı Emin Topdemir ve FP Fatih İlçesi Hanımlar Komisyonu ile huzurevine giden Albayrak'ı Rumeli Türkleri Vakfı Başkanı Melek Aras, Genel Sekreter Hasan Hoşkan, Yönetim Kurulu üyeleri Fikret Konya, Orhan Aytek, Rafet Reşadiyeli veVakıf Müdürü Vahit Yeşilmenderes karşıladı.

Vakıf yardım ediyor

Fatih Belediyesi ile Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Vakfı işbirliğinde kurulan huzurevi hakkında Vakıf Müdürü Yeşilmenderes şu bilgileri verdi:

‘‘Yedikule Huzurevi'nde 16 yaşlı, kimsesiz, muhtaç vatandaşımız kalmaktadır. Barınma, gıda, sağlık ve tüm ihtiyaçları düzenli olarak Rumeli Türkleri Vakfı'nca karşılanmaktadır. Her gün iki defa tansiyon kontrolünden geçirilen ve ilaçları verilen yaşlılarımıza gece nöbetçi doktor ve hemşire bulundurarak hizmet etmeye çalışıyoruz. Rumeli Türkleri Vakfı binanın altına hijyenik bir mutfak yaparak hizmet kalitesini arttırdı’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!