Avcılar'da afiş kavgası

Güncelleme Tarihi:

Avcılarda afiş kavgası
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2009 08:29

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler Avcılar Spor Kulübü'ne ait olan iki bilboard'ı kaldırmak isteyince gerginlik yaşandı.Üzerinde CHP'li Avcılar Belediye Başkanı'nın da vermiş olduğu reklam bulunan bilboardların sökülmesine karşı çıkan Avcılar belediye ekipleri ile büyükşehir belediyesi ekipleri arasındaki kavga kameralara da yansıdı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, olay saat 02.30 sıralarında Avcılar Merkez Mahallesinde bulunan 'Avcılar Spor Kulübü' önünde meydana geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesine(İBB) bağlı 1 vinç 12 araçla gelen yaklaşık 50 zabıta, Avcılar Spor Kulübü önündeki 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlama amacıyla 'Gönlümüzün Goncaları Gününüz Kutlu Olsun' yazısı ile üzerinde Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin resmi olan ve 'Hoş Geldiniz' mesajlı iki bilboard'ı çevre kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle yerinden sökerek kaldırdı.

 

TARTIŞMA KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

 

İBB'nin aldığı yıkım kararını seçimlere 3 hafta kala uygulamasına karışı çıkan CHP'li Avcılar Belediyesi'nin çalışanları ve Avcılar Spor Kulübü çalışanları zabıta ekipleriyle tartıştı. Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama ve Hoş Geldiniz mesajının yer aldığı bilboard'ın yıkılmasının seçim öncesi sabotaj oldunu iddia eden grup, zabıta ekiplerine tepki gösterdi. Grup ile zabıta ekipleri arasındaki tartışma kavgaya dönüştü. Yaşan kavgaya olay yerinde bulunan polis ekipleri müdahale ederek büyümesini önledi. Kavgada ismi belirlinemeyen bir kişi polis aracına bindirilerek gözaltına alındı.

 

Haberin Devamı

"BİLBOARDLARDAN GELİR SAĞLIYORDUK"

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Avcılar Belediye Başkan Vekili ve Avcılan Spor Kulübü Başkanı Taner Taşdelen, "Şu an Büyükşehir belediyesinin bir uygulaması var 2006'da bir tebligat yapmışlar bizden önceki yönetici arkadaşlara. Bu gördüğünüz kesilen ve hala devam eden çalışma gecenin bu saatinde belediye çalışanları ve polesleri de buraya toplayarak çalışma yapıyorlar. İşin gerekçesi 2006'da yapılan tebligat bu şu an gördüğünüz bilboard'lar çevre kirliliğiymiş. Biz de bunun cerebesini ödüyoruz. Biz bu bilboard'lardan kendimize gelir sağlıyorduk. Amaç neydir bilmiyorum. Biz bunu bir şirkete kiraladık ve şirket kendisi hangi reklamın asılacağına karar veriyor " şeklinde konuştu.

 

Haberin Devamı

Gerginliğin ardından bilboardlar ve onu zemine monte eden direk söküdü. Reklam afişleri söküldükten sonra büyükşehire bağlı zabıta ekipleri ve emniyet güçleri olay yerinden ayrıldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!