Avcı’nın iddiaları için ek süre istedi

Güncelleme Tarihi:

Avcı’nın iddiaları için ek süre istedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2011 00:38

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün, Hanefi Avcı’nın iddialarına dayanarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Zekeriya Öz ve Osman Şanal ile kaç kez görüştünüz” diye sorduğu soru önergesi için ek süre istedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, şöyle dedi:
“Soru önergesine ilişkin cevaba esas teşkil edecek bilgilerin derlenebilmesi için ilgi yazımızla ek süre istenilmiş olup, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün 99. maddesi uyarınca hazırlanan kısmi cevap örneği iki nüsha halinde ilişikte sunulmuştur.”

Ergin, yetkili ve ağır ceza mahkemelerinde görev yapan hâkim ve savcılar hakkında gündeme getirilen bir kısım iddialarla ilgili 31 Ağustos 2010 tarihinde ön inceleme başlatıldığına dikkat çekerek, şöyle dedi:

“Soru önergenizde adı geçen Emniyet Müdürünün yine soru önergesinde adı geçen kitabında, Bakanlığımız Merkez Teşkilatı ile 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 250. maddesi uyarınca yetkili ve görevli ağır ceza mahkemelerinde görev yapan hâkim ve savcılar hakkında gündeme getirilen bir kısım iddialarla ilgili olarak 31 Ağustos 2010 tarihinde ön inceleme başlatılmıştır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!