Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2004 00:44

NE OYNAYALIM

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ

Seyahatte Orta Dünya’yı fethedin

Sinemada büyük fırtına koparan ve Oscar’ları toplayan Yüzüklerin Efendisi’nin oyun versiyonu piyasaya sunuldu. Minyatür askerlerle oyun alanında oynanan oyunun amacı Orta Dünya’yı fethetmek. Her minyatürün kendine ait bir karakterinin olduğu Yüzüklerin Efendisi Strateji Oyunu zarla oynanıyor. Oyun kutusunun içinden sekiz insan, 16 Elf ve 24 Goblin çıkıyor. Son derece detaylı kurallara dayanan Yüzüklerin Efendisi’nin kural kitapçığı tam 128 sayfa. Ama siz filmi yakından takip ettiyseniz, yarı yarıya kuralları biliyor sayılırsınız.

Dört aşamadan oluşan oyuna başlamak için strateji ve roller belirleniyor, ilerleyen aşamalarda harekete geçiliyor, son aşamayı ise savaş oluşturuyor. Harita üzerindeki kırmızı çizgiler tehlikeli bölgeleri, maviler suları, siyahlar ise geçilemez alanları simgeliyor. İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Sihir Dünyası’nın ithal ettiği bu zevkli strateji oyununu isterseniz internet üzerinden de sipariş edebilirsiniz. Oyun hakkında daha detaylı bilgi ve oyun meraklılarıyla buluşmak için http://www.sihironline.com sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

NE OKUYALIM

SEMİH BALCIOĞLU BU KİTABI ÖNERİYOR

Senin Öykün Hangisi

İlknur Özdemir / Can Yayınları

Ünlü karikatürist Semih Balcıoğlu seyahate çıkmayı çok seviyor ancak iş gereği yaptığı seyahatlerin kısa sürdüğünden yakınıyor. Gözlerinin rahatsız olması nedeniyle yolculuk sırasında kitap okuyamayan Balcıoğlu, uzun süreli seyahatlerinde yeni çıkan öykü ve roman kitaplarını okumayı tercih ediyor. Balcıoğlu, Avare okuyucularına İlknur Özdemir’in Senin Öykün Hangisi adlı kitabını öneriyor. Küçük öykülerden oluşan bu kitabı gerek içerik gerekse üslup açısından okuyucuların çok seveceğini ifade ediyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

KIRAÇ BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Tun Huang Kitaro / Domo Records

Son abümü Kayıp Şehir’le çok satanlar listesine yerleşen Kıraç, Avare okuyucularına uçak yolculukları için new age tarzı albümler dinlemelerini öneriyor. ‘Ben bulutların arasında uçarken dinlemesi zevkli bir tarz Kitaro’yu tercih ediyorum’ diyor. Ayrıca her tür yolculukta klasik müzik dinlemekten hoşlandığını söyleyen Kıraç, daha çok Ravel, Debussy ve Rus bestecilerin eserlerini seviyor. Avare okuyucularına ise Kitaro’nun Silk Road (İpek Yolu) albümlerini öneriyor.

AVARE'NİN ÖNERİLERİ

Almanya doğumlu olan ve iki yaşında geçirdiği hastalık sonucu görme yetisini kaybeden yazar Sabriye Tenberken üniversite yıllarında Tibetçe körler alfabesini yaratır. Tibet’te körlük oranının çok yüksek olması nedeniyle bu ülkeye giden yazar, burada bir körler okulu kurmaya karar verir. Sabriye Tenberken ‘Yolum Tibet’e Düştü - Lhasa’nın Kör Çocukları’ adlı kitabında Tibet’e giden yolda başından geçenlerin ve körler okulunun kuruluş mücadelesinin öyküsünü anlatıyor. Berrin Ağaran’ın çevirisiyle Türk okuyucusuna sunulan kitabı Paul Kronenberg’in fotoğrafları süslüyor.

Gezginin Buyruğu

Margeret Weis & Tracy Hickman İthaki Yayınları


Avare’nin bu hafta ikinci önerisi fantastik kurgu sevenlere hitap ediyor. Gezgin Tanrı Akhran’ın birbiriyle mücadele eden tanrıları barıştırmak için halkıyla birlikte girdiği mücadeleyi anlatan ‘Gezginin Buyruğu’, okuyucuya çöl savaşları, gizemli büyüler, aşk ve ihanetle örülmüş sürükleyici bir serüven sunuyor. Uzun süredir fantastik kurgu romanlarına birlikte imza atan Margeret Weis ve Tracy Hickman’ın son romanı Gezginin Buyruğu özellikle uzun süreli seyahatlerde hoşça vakit geçirmenizi sağlayacak.

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

Ayışığı Son Atı

Alnımda bir ağustosböceği

Yapraktan bedenim

Ağaçtan bademimle

Bu zincirinden boşanmış poyrazda

Uçuyoruz dolunaya doğru

Yel yepelek yelken kürek,

Uçuyoruz ağaçlar evler duvarlar

Uçuyoruz peribacaları

Allaha emanet kula selamet,

Toprak da ayaklandı

Bahçeler tarlalar

Çiçekleri sarı yeşilleriyle,

Ardımızdan Kızlan’daki yeldeğirmenleri

Alavara’da doludizgin yaban eşekleri

Burunlar koylar bükler

Dağlar ki devanaları ,

Balkaşıran’da kopuyoruz anakaradan

Uçuyoruz mehtapta

Acemaşiran faslı okumaya dolunayda...

Can YÜCEL
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!