Avanos isimlerini sokaktan kaldırdı

Güncelleme Tarihi:

Avanos isimlerini sokaktan kaldırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2010 00:00

Nevşehir’in Avanos İlçesi Belediye Meclisi, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Bahriye Üçok, Namık Kemal, Adnan Kahveci ve Fikri Sağlar’ın isimlerini sokak ve caddelerden kaldırdı.

Belediye Başkanı AK Parti’li Mustafa Körükçü’nün başkanlığını yaptığı ve 7 AK Parti, 4 MHP ve 1 de CHP’li üyenin bulunduğu Avanos Belediye Meclisi tarafından oluşturulan komisyon, cadde ve sokak isimlerinin sayısallaşması ile ilgili çalışmalarını tamamladı.
Uğur Mumcu Caddesi’nin adı Vatan Caddesi, Abdi İpekçi Caddesi’nin adı Zelve Caddesi, Fikri Sağlar Caddesi’nin adı ise Dereyamanlı Caddesi olarak değiştirildi. Kışın, Avanos’un Yukarı Mahallesi’ndeki evinde yaşayan sanatçı Edip Akbayram’ın evinin bulunduğu kendi adını taşıyan sokak ise Edip Akbayram Caddesi oldu. Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Bahriye Üçok, Namık Kemal, Adnan Kahveci, Neyzen Tevfik, Seyrani, Orhan Veli Kanık, Hoca Ahmet Yesevi, Ömer Seyfettin ve Yunus Emre sokaklarına ise numara verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!