Atlantis’e yeni fırlatma tarihi

Güncelleme Tarihi:

Atlantis’e yeni fırlatma tarihi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2006 00:00

NASA, Atlantis uzay mekiği için yeni fırlatma tarihi olarak 27 Ağustos’u gösterdi. 6 astronot taşıyacak olan uzay mekiğiyle, yarım kalan Uluslararası Uzay İstasyonu’nun inşasına devam edilecek. Atlantis uzay mekiğinin fırlatma süreci, geçen hafta fırlatma rampasına yerleştirildikten sonra beklenmedik bir arıza nedeniyle durdurulmuştu.

Haberin Devamı

NASA yaptığı açıklamayla Atlantis uzay aracının yeni fırlatma tarihinin 27 Ağustos olarak belirlendiğini duyurdu. Geçen hafta keşfedilen arıza üzerinde çalışmaların hala devam ettiğini bildiren yetkililer, mekiğin uçuş zamanına yetiştirilmesini umut ediyor. Ağustos’un 27’sinde yörüngeye fırlatılacak olan uzay mekiğinin taşıyacağı 6 astronot, 100 milyar dolarlık uzay istasyonunun yapım aşamasına bırakılan yerden devam edecek. İstasyonun yapım çalışmaları, 2003’teki Columbia kazasından sonra yarım kalmıştı.

Görev dahilinde Uluslararası Uzay İstasyonu’na destek taşınacak. Astronotlar tarafından uzay istasyonunun iskeletine oturtulacak olan bu destek sayesinde, sonraki görevlerde kurulmak üzere güneş enerjisi toplayıcıları ve laboratuarlar gibi ek bölümler için gerekli zemin hazırlanacak. NASA yetkilileri yaptıkları açıklamada bu görevin şimdiye kadar uzay istasyonu üzerinde gerçekleşen en karmaşık inşa sürecine sahne olacağını belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!