Atina'ya gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Atinaya gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 1997 00:00

Haberin Devamı

ABD, Yunan’ın terör bağlantısını araştırıyor

ABD Dışişleri Bakanlığı, The Observer'da yer alan PKK itirafçısı Seydo Hazar'ın iddialarını araştırıyor. Gazete, dünkü sayısında da iddialardan yola çıkan ABD'li yetkililerin, Yunanistan'ın terör bağlantılarını soruşturduğunu yazdı.

Geçen hafta manşetten verdiği bir Kürt bombacının itirafları haberiyle büyük olay yaratan İngiliz The Observer Gazetesi, ABD'nin bu haber üzerine Yunanistan'ın terör bağlantılarını soruşturmaya başladığını yazdı. Gazetenin dünkü haberine göre, PKK teröristlerinin Yunan gizli servis elemanları tarafından eğitildiğini söyleyen eski PKK militanı Seydo Hazar'ın açıklamaları ABD tarafından ciddiye alındı.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jim Foley, ‘‘Bu haber çok ciddi. Olayı araştırıyoruz’’ şeklinde bilgi verirken, Yunan Kamu Düzeni Bakanı Yorgo Romeos'un da Washington'daki güvenlik yetkilileriyle PKK'nın faaliyetleri konusunda görüşmelerde bulunduğu bildirildi.

Sığınma hakkı karşılığında, terör örgütleriyle ilgili bir bilgisayar disketi vereceğini söyleyen Hazar'ın bu teklifinin ABD tarafından nasıl karşılandığı ise bilinmiyor. Hazar'la bu konuda görüşüp görüşmeyeceklerinin sorulması üzerine Bakanlık Sözcüsü Foley, ‘‘Birkaç telefon görüşmesi yapacağım. Şu anda söyleyebileceklerim bu kadar’’ dedi.

PKK DİSKETİ PAZARLIĞI

Bu arada, kaçak olan Seydo Hazar'ın The Observer'ı telefonla arayıp, ‘‘Durmadan yer değiştirmek zorundayım çünkü Yunanlıların beni ölü görmeyi çok arzuladıklarından eminim’’ dediği kaydedildi. Kendisine sığınma hakkı tanıyacak ülkeye elindeki PKK ve 17 Kasım terör örgütleriyle ilgili ayrıntıları taşıyan çok önemli bir istihbarat disketi vereceğini söylediği yazılan Seydo Hazar'ın şunları svöylediği bildirildi:

‘‘Elimdeki kompütür disketindeki bilgi, Ortadoğu işleriyle ilgilenen herkes için çok önem taşıyor. PKK bölgedeki en güçlü örgütlerden biridir ve disketteki istihbarat, isim, adres, temaslar ve planların ayrıntılarını kapsadığından dahili bir telefon rehberi gibidir.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!