'Ateşin Düştüğü Yer' Oscar yolcusu

Güncelleme Tarihi:

Ateşin Düştüğü Yer Oscar yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 09:15

Türkiye ’yi bu yıl Oscar ödüllerinde İsmail Güneş’in yönettiği ‘Ateşin Düştüğü Yer’ filmi temsil edecek.

Haberin Devamı

FIPRESCI ödüllerini kazanan ve geçen yıl Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne başvurmuş, fakat festivalde ön elemeyi geçemyen Yönetmen İsmail Güneş'in son filmi "Ateşin Düştüğü Yer" Oscar’da Türkiye’yi temsil edecek.

ATEŞİN DÜŞTÜĞÜ YER FRAGMANI - WEB TV

FİLMDEN KARELER

Labirent, Yeraltı, Entelköy Efeköy’e Karşı, Fetih 1453, Zenne Dancer, Lal Gece, Araf, Can, Ateşin Düştüğü Yer, Devir ve El Yazısı filmleri de 85. Akademi Ödülleri’ne başvuruda bulundu. Sanatsal Etkinlikler Komisyonu bir araya gelerek "Ateşin Düştüğü Yer" Türkiye’yi bu yıl Oscar ödüllerinde temsili karar verildi.

Ali Atlıhan, Yılmaz Atadeniz, Osman Sınav (oy kullanmadı), Ercan Kesal , Atalay Taşdiken, Sinan Güngör, Murat Tokat, Semih Kaplanoğlu, Sevil Demirci, Mehmet Altıoklar, Dolunay Soysert, Yusuf Sezgin, Taner Barlas (oy kullanmadı) ve Serdar Akbıyık’tan oluşan jüri, yönetmenliğini İsmail Güneş’in yaptığı ‘Ateşin Düştüğü Yer’in Türkiye’yi Oscar’da temsil etmesine oy çokluğu ile karar verdi.

Haberin Devamı

ALTIN PORTAKAL'DA ÖN ELEMEYİ GEÇEMEMİŞTİ

İsmail Güneş'in yönettiği 'Ateşin Düştüğü Yer', geçen yıl 48'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne başvurmuş, fakat festivalde Güneş'in filmi ön elemeyi geçememişti. Altın Portakal yönetmeliğine göre ön elemeyi geçemeyen filmler yeniden kurgulansa, yeni sahneler eklense ya da çıkarılsa ve hatta filmin tüm kurgusu değişse dahi Altın Portakal'a başvuramıyor.

GERÇEK BİR TÖRE CİNAYETİ

İsmail Güneş'in yaşanan gerçek bir töre cinayetine dayanan filmi ' Ateşin Düştüğü Yer'de Hakan Karahan, Elifcan Ongurlar ve Yeşim Ceren Bozoğlu başrolleri paylaşıyor.

Filmin konusu; çiftçi bir ailenin 16 yaşındaki kızları Ayşe’nin beklenmeyen bir şekilde rahatsızlanır ve ameliyata alınır. Bu sırada küçük kızlarının hamile olduğunu öğrenen aile töreye boyun eğmek zorunda kalır. Kızlarını "yaşatmak" için büyük mücadele vermiş olan aile bu defa "öldürmek" için mücadeleye girişir. Öldürme işini üstlenen baba Osman ve kızı Ayşe birlikte yolculuğa çıkarlar. Osman yol boyunca kızını zehirlemek için çaba gösterirken, kız öldürüleceğini bilmemektedir. Baba ve kızın bu yolculuğu ikisi için de birbirlerini yeniden tanıma yeniden sevme ve pişmanlık duygusu üzerine devam eder.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!