Ata'yı anmaya katılmadı ama İran gecesini kaçırmadı

Güncelleme Tarihi:

Atayı anmaya katılmadı ama İran gecesini kaçırmadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı RP'li Halil Ürün, önceki sabah Atatürk'ün Konya'ya gelişinin 77'nci yıldönümü törenlerine kızının düğününü gerekçe göstererek katılmazken; akşam yapılan ‘İran Gecesi'ni kaçırmadı.

1992 yılında Atatürk'e hakaretten 1 yıl hapis cezasına mahkum olan, daha sonra bu cezası 1 milyon 825 bin liraya çevrilen Halil Ürün, önceki gün saat 10.00'da Anıt Alanı'nda yapılan törene Sosyal İşler ve Kültür Daire Başkanı Osman Zabunoğlu'nu vekil olarak gönderdi. Ancak Ürün, saat 18.00'de 27'nci Konya Fuarı'ndaki ‘Görme Özürlüler Bisiklet Yarışı'na katıldı. Burada yarışı izleyen Ürün, kısa bir süre de gözlerini bağlayarak bisiklete bindi. Ürün, saat 20.30'da da yine fuar alanında belediyenin düzenlediği İran gecesine katıldı. Fuar alanındaki amfitiyatroda yapılan gecede, İran Kültür Bakanlığı'nın Sehant Grubu'nun seslendirdiği konseri izledi. Konya Valisi Namık Günel, ‘‘Büyükşehir Belediye Başkanı Halil Ürün'ün Ata'yı anma törenine kızının düğününde ev sahipliği yapması yüzünden katılmamış olmasını arzu ederim. Ama aynı gün belediyenin organize ettiği 2 törene katılması, Konya kamuoyunda Ata'ya saygısızlık yapıldığı iddialarını gündeme getiriyor'' dedi.

Ürün ise hha muhabirine, ‘‘Kızım Hayrünnisa ile damadım Mehmet Zeki Başyemenici'nin düğün töreni sabah saatlerinde başladı. Konuklarımı ağırlama görevim nedeniyle törene katılamadım'' açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!