Atatürk'e hakarete kelepçe

Güncelleme Tarihi:

Atatürke hakarete kelepçe
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 00:24

SOSYAL medyada yayınlanan bir videoda Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’la ilgili hakaret içeren cümleleri nedeniyle 11 Mayıs’ta hakkında yakalama kararı çıkarılan ve 40 günü aşkın süre bulunamayan Hasan Akar, dün davanın ilk duruşmasına gelerek savunma yaptı. Üslubunun yanlış olduğunu belirterek beraatini isteyen Akar, ‘kuvvetli suç ve kaçma şüphesi’yle tutuklandı.

Haberin Devamı

HİSSİ TAŞKINLIK SAVUNMASI
Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savunma yapan Akar, çekimin 2004 yılında ev ortamında arkadaşlarla sohbet ederken yapıldığını öne sürerek, “İnsanın bazen hissi taşkınlıkları olabilir. Ben de o anda ihtiyari ve irademin dışında olarak dini hassasiyetimle söyledim. Söylediğim lafları tam hatırlamıyorum. Konuşma üslubum yanlıştı. Bazı kitaplarda böyle olduğu için konuşmamda nakil yaptım. Beraatimi istiyorum. O videolar nerede yayınlanmışsa silinmesini, yasaklanmasını istiyorum” dedi.

‘PROVOKASYON AMAÇLI’
Akar, videonun provokasyon amaçlı internete servis edildiğini iddia etti. Mahkeme, sanık Akar’ın suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, kuvvetli suç ve kaçma şüphesinin varlığı gözetilerek tutuklanmasına karar verdi. 

BAKMADAN GEÇME!