Atatürkçü ve laik olmayanlar fakültemizi tercih etmesin’

Güncelleme Tarihi:

Atatürkçü ve laik olmayanlar fakültemizi tercih etmesin’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2006 13:47

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Yaşar, Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmada, “Atatürkçü, laik, demokrat değilseniz, hukukun üstünlüğüne inanmıyorsanız, ÖSS'de üniversitemizi tercih etmeyin” dedi.

Haberin Devamı

ÇÜ Eğitim Fakültesi ve Adana İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi işbirliğiyle düzenlenen ‘Öğretmenler Günü Kutlaması’ Mithat Özsan Amfisi'nde gerçekleştirildi. ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, öğretim üyeleri, öğretmenler, üniversite ve lise öğrencilerinin katıldığı kutlamada söz alan ÇÜ Dekanı Prof. Dr. Necmi Yaşar, bu yılkı Öğretmenler Günü etkinliklerini Anadolu Öğretmen Lisesi'yle yapmayı uygun bulduklarını, halk oyunları ve koronun şarkılarıyla gerçek bir kutlama gerçekleştirmek istediklerini söyledi. 24 Kasım 1928'de Atatürk'e ‘Başöğretmen’ sıfatının verildiği tarihin, ilk kez 24 Kasım 1981'de Öğretmenler Günü olarak kutlandığının altını çizen Prof. Yaşar şöyle devam etti:

“Bu günü 12 Eylül 1980'de darbe yapan askeri yönetimin belirlemesi çok da önemli değil. Aşı tutmuştur ve bir şey iyiyse kimin yaptığı sorun yaratmaz. 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Türkiye'de çok önemsenmiyor. 24 Kasım kafamıza nakşedildi. Bu maya tutmuştur ve öyle devam edecek.”

Amfiyi dolduran Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerine özellikle seslenen Prof. Dr. Yaşar, “Sizi üniversitemizin eğitim fakültesini görmeye ve ÖSS'de tercih etmeye çağırıyorum ancak, ilk kez Mevlana'nın ‘Gel, ne olursan ol gel’ öğretisini ret ederek ‘Atatürkçüysen, laiksen, domokratiksen, hukukun üstünlüğünü inanıyorsan gel’ diyorum. Aksi halde ‘gelme’ diyorum” dedi. Prof. Dr. Yaşar'ın konuşması izleyenlerden yoğun alkış aldı.

KILIF KIYAFET KONUSU AİHM’NDE ÇÖZÜLDÜ

Daha sonra söz alan ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu ise Atatürk ve arkadaşlarının okuma- yazma bilmeyenlerin nüfusun yüzde 98’ini oluşturduğu bir ülkeyi, çok çalışıp, yılmayarak çağdaş bir hale getirdiğini belirtti. Prof. Dr. Akınoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye, nüfusunun yüzde 98'i müslüman olup, geleceğe güvenle bakabilen tek ülkedir. Ülkemizde eğitim kısa sürede büyük yol kat etti. Bunu yeterli görmeyip devam etmeliyiz. Yeter ki eğitim siyasallaşmasın. Çağdaş eğitimden ödün vermemeliyiz. Eğitimin dışarıdan yönlendirilmesi söz konusu olamaz. Eğitimimizde kılıf kıyafet sorunu da kalmamıştır. AİHM'nin en son verdiği karar son noktayı koymuştur. ÇÜ kampusunda da kılık kıyafet yönetmeliği titizlikle uygulanacaktır.”

Prof. Dr. Akınoğlu, öğretmenlerin düşük ücret almasını da eleştirerek, geleceğin emanet edildiği öğretmenlerin maddi sorunlarının azaltılması gerektiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!