’Atatürk’ü sevmiyorum’ diyen türbanlı kıza destek

Güncelleme Tarihi:

’Atatürk’ü sevmiyorum’ diyen türbanlı  kıza destek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2008 00:00

’Atatürk’ü sevmiyorum, Humeyni’yi seviyorum, İngiliz mandası altında inançlarımızı daha iyi yaşayabilirdik, daha özgür olurduk’ diyen türbanlı Nuray Bezirgan’a AKP Konya Milletvekili Hüsnü Tuna destek verdi.

Meclis Genel Kurulu’nda, önceki akşamki yeni üniversitelere rektör atamalarıyla ilgili yasanın görüşmeleri sırasında CHP İstanbul Milletvekili Necla Arat isim vermeden Bezirgan’ı eleştirdi ve "Bu olay, küçük yaşlardan itibaren alınan çarpık bir eğitimin, ne denli sapkın bir bilinç oluşturduğuna çarpıcı bir örnektir. Bu örnek, çağdaş eğitim sistemini, din hocalarına, dinsel eğitime ve yasa dışı Kuran kurslarına bıraktığımız zaman, ne trajik sonuçlarla karşılaşacağımızın göstergesidir" dedi.

Bu sözler üzerine AKP’li Hüsnü Tuna, oturduğu yerden Arat’a, "O söylediğin bayan, polis coplarıyla çocuğunu düşürdü. Evet, polis coplarıyla çocuğunu düşüren bir bayandan birilerini sevmesini bekleyemezsiniz. Sözlerinize dikkat etmeniz lazım" diye laf attı. CHP’liler, "Söz al da konuş, çık da anlat ne anlatacaksan" diye çıkıştılar. Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Meral Akşener de "Anlatırım söz verirse" diyen Tuna’ya müdahale ederek tartışmayı daha fazla büyümeden bitirdi.

Uyarı cezası aldı Tuna, türbanla ilgili anayasa değişikliğinin yapıldığı dönemde, seçim bölgesi Konya’da yaptığı açıklamada "İnşallah hedefimiz kamu hizmetlerinde de türban yasağının olmamasıdır" demişti. Bu sözleri nedeniyle Tuna AKP’yle ilgili kapatma davasında hakkında siyasi yasak istenenler listesine girmişti. AKP Disiplin Kurulu da bu sözleri nedeniyle Tuna’ya uyarı cezası vermişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!