atatürk ile çocukluÄŸunu yaÅŸadı

Güncelleme Tarihi:

atatürk ile çocukluğunu yaşadı
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 20, 2008 12:53

YALOVA Belediyesi, Atatürk'ün balmumundan heykelini yaptırdı. Yürüyen Köşke konulan heykel için düzenlenen törene katılan Atatürk'ün Manevi Kızı Ülkü Adatepe, heykeli görünce duygu dolu anlar yaşadı. "Çok heyecanlandım. Çocukluk günlerimi yaşıyorum" diyen Ülkü hanım, heykelin saçlarını ve yüzünü okşadı.

Manevi kızı, Atatürk'ün balmumu heykelini görünce çok duygulandı
Haberin Devamı

 

Atatürk'ün  ''Benim Kentimdir" dediÄŸi Yalova'ya geliÅŸinin 79. yıldönümü  Yürüyen Köşk'te düzenlenen törenle kutlandı. Yalova Belediyesi, anlamlı gün için Kiev'de 7 bin YTL'ye yaptırdığı Atatürk'ün son balmumu heykelini Yürüyen Köşkü'n balkonuna çıkarttı. Ulu önderin manevi kızı Ãœlkü Adatepe,ÂBelediye BaÅŸkanı Barbaros BinicioÄŸlu, Åžair ve Bestekar AÅŸkın Tuna, Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Salih Güney ile çok sayıda davetlinin katıldığı törende, davetlilere Atatürk'ün sevdiÄŸi yiyeceklerden dereotlu baklava favası, zeytinyaÄŸlı enginar, fasulye ve bulgur pilavı, karnıyarık, sahanda kuzu pirzolası, tereyaÄŸlı irmik helvası ile rakı ve leblebi ikram edildi.

 

Haberin Devamı

Gecede Atatürk'ün Balmumu heykeli Yürüyen Köşk'ün balkonuna çıkartılınca havai fişek gösterisi yapılıp, ellerinde Türk bayrağı bulunan davetliler 10. Yıl Marşı söylendi. Atatürk'ün Nutuk'undan orjinal pasajlar dinletildi.

 

Devlet Sanatçısı Umut Akyürek Atatürk'ün sevdiği şarkıları verdiği konserle seslendirdiği Rumeli Türküleri'nin yanı sıra Yemen Türküsü gibi eserlerin okunduğu gecede duygu dolu anlar yaşandı.

 

Manevi babasının yapılan son balmumu heykelinin yanına giderek saçını okşayıp elini tutan Ülkü Adatepe, "Bu kadar benzerlik olur" diyerek, heykeli görünce çocukluk gönlerini yaşadığını söyledi. "Bir an için o günlere geri döndüm" diyen Atatürk'ün 76 yaşındaki manevi kızı Ülkü Adatepe, "O'nunla burada geçirdiğim günler gözümde canlandı. Hem üzüldüm, hem sevindim. O'nunla geçirdiğim günler için sevindim, O'nu bu kadar erken yaşta kaybetmenin getirdiği üzüntüyü yaşadım" diye konuştu.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!