Atatürk çıkartması tartışması

Güncelleme Tarihi:

Atatürk çıkartması tartışması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2013 14:40

DENİZLİ’DE polisin, bir sürücünün otomobilin kaportasına yapıştırdığı Atatürk posteri çıkartmasını istediği ve bunun üzerine vatandaşların büyük tepki gösterdiği iddiası üzerine Emniyet Müdürlüğü inceleme başlattı.

Haberin Devamı

Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, görüntülerin incelendiğini ve polis memurunun bilgisine başvurulduğunu belirterek, “Kesinlikle Atatürk posterini çıkartılması durumu söz konusu değil. Olayla ilgili bir vatandaşın ‘Atatürk posterini çıkartıyorlar’ diye bağırıp provakosyonda bulunmasından kaynaklanıyor” dedi.

ATATÜRK ÇIKARTMASINI VATANDAŞLAR SÖKTÜRMEDİ / HÜRRİYET TV

ŞİKAYET GELİYORDU

Habere göre, Doktorlar Caddesi’nde Serdar Şenocak yönetimindeki 09 ZC 224 plakalı otomobil, uygulama yapan trafik polisi tarafından durduruldu. Polis, otomobilin motor kaputu üzerindeki Atatürk resmi çıkartmasının kurallara aykırı olduğu gerekçesiyle sökülmesini istedi. Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, modifiye edilmiş, egzozu patlak eski model doğan-şahin otomobillerle ilgili 1-14 Kasım tarihleri arasında emniyete 71 şikayet geldiğini belirterek Hürriyet’e şunları söyledi:

BAŞKA BİR ÇIKARTMA VAR
“Gelen şikayetler üzerine trafik polislerimiz bu araçlar üzerinde zaman zaman uygulama yapıyor. Burada da aynı şekilde önce 2 araç durduruluyor, gerekli uyarılar yapılıp cezalar kesiliyor. Söz konusu olan otomobil daha sonra durduruluyor. Araçta bulunan 2 kişi aşağıya iniyor. Aracın ön camında 3 santimetre boyunda Aybay Auoto yazılı bir çıkartma var. Polis arkadaşlarda sürücüden bu çıkartmanın çıkartılmasını istiyor. Araçtaki şahıslar da bu çıkartmayı çıkartıyor. Ayrıca camlara film çekilmiş ve ruhsata işlenmemiş. Bu konuda da uyarı yapılıyor.

ATATÜRK POSTERİNİ ÇIKARTMASINA DOKUNULMUYOR

Araçtakiler ön camdaki Aybay Auoto çıkartması söktüğü sırada olayla ilgisi olmayan bir vatandaş provokasyon amaçlı ‘Atatürk düşmanları, siz o posteri nasıl sökersiniz’ diye bağırmaya başlıyor. O sırada olaydan haberi olmayan vatandaşlar da toplanıp tepki gösteriyor. Polis memurunun Atatürk posterinin çıkartılmasıyla ilgili hiçbir isteği, emri olmamıştır. Atatürk çıkartmasıyla ilgili hiçbir konuşması da olmadı. Atatürk posteri aynı araçta 9-10 aydır duruyor. Daha önceki uygulamalarda da aynı araç durdurulmuş. Eğer öyle bir şey olsaydı daha önceden uyarılırdı. Olayı inceledik, görüntüleri tekrar tekrar izledik. Atatürk posteriyle ilgili hiçbir durum söz konusu değil. ”

BAŞARILI BİR HAKEM
Otomobili durduran polis memuru Hakan Kaya’nın profesyonel futbol hakemi olduğu da bildirildi. Kaya’nın “2 meslek tek düdük” başlığıyla haberlere konu olduğu öğrenildi. Türkiye 2. ve 3. liglerde maç yöneten Kaya’nın bu yıl üst kademeye çıkacağı da kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!