Sabri Kurdoğlu, Dedeman holding, Sınai Grup başkanlığı ve..." />Sabri Kurdoğlu, Dedeman holding, Sınai Grup başkanlığı ve..." />

Atama... Transfer...

Güncelleme Tarihi:

Atama... Transfer...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2002 15:37

Haberin Devamı

Kurdoğlu Dedeman´da

Sabri Kurdoğlu, Dedeman holding, Sınai Grup başkanlığı ve holding İş Geliştirme Direktörlüğü´ görevine getirildi. Kurdoğlu, sinai stratejileri saptayacak, Holdingin büyüme ve gelişme hedeflerini belirleyecek, ortaklıklar ve şirket birleşmeleri projelerini yönetecek. Daha önce Türk Siemens ve Türk Pirelli´de CEO, CFO ve satış-pazarlama direktörlüğü görevlerini yürüten Kurdoğlu, Hamburg Üniversitesi İşletme İktisadı mezunu. 

Nippon´a yeni genel müdür

A. Kadir Küçük Türk Nippon Sigorta Genel Müdürü oldu. Küçük, İstanbul Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Bölümü´nde okudu. Sigortacılığa İMTAŞ İttihadı Milli Türk Anonim Sigorta´da başladı. Kariyerini İnan Sigorta ve ardından Ege Sigorta´da sürdürdü. 2000 yılı kasım ayında Ege Sigorta´da genel müdürlüğe getirildi. Geçtiğimiz yılın Ekim ayında Türk Nippon Sigorta´ya genel müdür olarak atandı. 

Haberin Devamı

TPG´de görev değişimi

TNT´nin bağlı bulunduğu TNT Post Group (TPG) yönetim kurulu başkanlığına Peter Bakker atandı. Bakker, yeni görevine geçtiğimiz kasımda başladı. TPG, ekspres kurye taşımacılığı, uluslararası toplu gönderi ve lojistik alanlarında 130 bin çalışana ve 200´ün üzerinde ülke servisine sahip bulunuyor. 2000 yılında 9.9 milyar Euro olan yıllık cirosu, 2001 yılının ilk yarısında 5.6 milyar Euro olarak açıklandı. 

Novartis´te Demirdere dönemi

Novartis Türkiye Başkanlığı ve İlaç Sektörü Genel Müdürlüğü görevine 2002 Ocak ayı itibariyle Dr. Altan Demirdere atandı. 1997 yılında Ciba ve Sandoz birleşmesiyle kurulan Novartis´in önceki genel müdürü Erman Atasoy, 2001 sonunda emekliye ayrıldı. Demirdere, Galatasaray Lisesi ve ardından İstanbul Eczacılık´ta okudu. Basel Üniversitesi´nde Eczacılık Teknolojisi üzerine doktora yaptı. Novartis´te yurtdışı görevlerde de bulundu. 

Hugo Boss´ta CEO değişiyor

Hugo Boss AG Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO´su Werner Baldessarini, görevini 30 Haziran 2002´den itibaren Dr. Bruno Salzer´e devredecek. Salzer, şirkette 1995-1998 arasında satış ve ticari pazarlamadan sorumlu yönetim kurulu üyeliği yaptı. 1998´den bu yana, yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini sürdürüyordu. Hugo Boss tarafından 1923´te kurulan firmanın şu anda dünya çapında 325 satış noktası bulunuyor. 

Haberin Devamı

Ordukaya´ya yeni görev

Başar Ordukaya, Dışbank Yurtdışı Pazarlama Bölümü Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. ODTÜ İktisat Bölümü mezunu olan Ordukaya, State University of West Georgia´da İşletme ve İş İdaresi Bölümü´nü bitirdi. Costex, Amway, İktisat Bankası ve Garanti Bankası´nda çeşitli görevlerde bulundu. 1999´da Dışbank´a girdi. Yurtdışı Pazarlama Grubu´nda yönetici direktör ve genel müdür yardımcılığı yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!