Atalay'dan Wikileaks açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Atalaydan Wikileaks açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2010 12:24

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Wikileaks belgeleriyle ilgili olarak ''Gelişmeleri bir görelim'' dedi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Bosna Hersek Federasyonu İçişleri Bakanı Muhidin Alic'i kabul etti.
Alic, İçişleri Bakanlığına gelişinde Polis Bandosu eşliğinde resmi törenle karşılandıktan sonra ziyaretçi defterini imzaladı.
Atalay, makamında gerçekleşen kabulde yaptığı konuşmada, Bosna Hersek heyetinin 2 gün sürecek ziyaretinde bakanlığa bağlı çeşitli birimler, özellikle de Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisinde incelemelerde bulunacağını belirtti.

Bosna Hersek'in kendileri için çok önemli bir ülke olduğunu dile getiren Atalay, ülkenin bağımsızlığına kavuşması sürecinde Türkiye olarak her konuda destek verdiklerini ifade etti. Bu tutumlarını Türkiye olarak dış politikada da belirgin şekilde gösterdiklerini anlatan Atalay, Bosna Hersek'in yapılanmasında yeni bir dönem yaşandığını ve bu süreçte Türkiye'nin tecrübelerinden yararlanacağını söyledi. Atalay, kendilerinin de bu konuda ellerinden gelen desteği vereceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Kendisinin Hükümet içinde Bosna Hersek sorumlusu olan bir bakan olduğunu hatırlatan Atalay, Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) eş başkanı olduğunu ve KEK görüşmelerini yürüttüğünü ifade etti. Atalay, her açıdan bugünkü görüşmelerinin verimli geçeceğini söyledi.
Konuk Bakan Alic de daveti için Atalay'a, Bosna'ya yardımları için de Türkiye'ye teşekkür etti.
Ziyaretin 2 ülke arasındaki işbirliğini güçlendireceğine inandığını belirten Alic, özelikle güvenlik alanında işbirliğini güçlendirmeleri gerektiğini dile getirdi.

WIKILEAKS BELGELERİ

Konuşmaların ardından bir gazetecinin “Gündeminizde Wikileaks de olacak mı?” sorusuna Bakan Atalay, “İçişleri Bakanlığının gündeminde her şey olur” yanıtını verdi. Atalay, Wikileaks belgeleriyle ilgili ne düşündüğünün sorulması üzerine de “O konularda açıklamalar yapılıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi gelişmeleri bir görelim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!