Atalay: Gelin el ele verelim, bu sorunu çözelim

Güncelleme Tarihi:

Atalay: Gelin el ele verelim, bu sorunu çözelim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2009 12:55

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “Demokratik Açılım” çalışmasına ilişkin “İnanın bu, iç siyasi polemiklere feda edilecek bir konu değil. Gelin el ele verelim, bu sorunu çözelim. Bizim niyetimiz, dileğimiz, samimi çalışmamız bunun içindir” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Atalay, “Demokratik Açılım” çalışması kapsamında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve başkanlık divanı üyeleriyle bir araya geldi. TOBB Genel Merkezi'ndeki görüşmeye, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş de katıldı.

İçişleri Bakanı Atalay, yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “demokratik açılım” ya da “Kardeşlik ve Huzur Projesi” olarak nitelendirdikleri çalışmanın, mutabakat zeminini inşa etme, artırma ve güçlendirmeye yönelik görüşmelere devam ettiklerini ve bu çerçevede sivil toplum
kuruluşlarından ilk olarak TOBB'u ziyaret ettiklerini söyledi.

Atalay, TOBB'un Türkiye'deki en büyük çatı kuruluşlardan biri olduğunu ifade ederek, birliğin Fethiye'den Yüksekova'ya, Edirne'den Hakkari'ye her il ve ilçede uzantıları olduğunu, ekonomik hayatın nabzını tuttuğunu belirtti.

Görüşmede çalışmayı, niyet ve düşüncelerini anlattıklarını kaydeden Atalay, “Bu konuda en önemli, en fazla üzerinde durduğumuz husus, geniş bir mutabakatla, gerek Meclis çatısı altında, siyasi partilerimiz olarak, gerek genel toplum düzeyinde sivil toplum kuruluşlarımız, medyamız, aydınlarımız, düşünürlerimiz, bu konuda kafa yoranlar ve bütün toplum kesimleri olarak bu sorunu birlikte değerlendirelim, çözüm yollarını birlikte arayalım” diye konuştu.

Atalay, bu konuda usul, üslup ve yöntemi çok önemli gördüklerini vurgulayarak, bir eksik bırakmak istemediklerini, üzerlerine düşeni yapmak istediklerini dile getirdi. Bakan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Herkesle görüşmek, her görüşü almak istiyoruz. Peşin kabullerle, paketlerle çıkmıyoruz. Herkesin görüşünü, mutabakatını alarak ülkemizin bu sorununu birlikte çözelim istiyoruz. Bunun Türkiye'yi çok güçlendireceğine inanıyoruz. Her kesimden anlayış, destek ve katkı bekliyoruz. Mümkün olabildiğince bütün boyutlarını çalışıyoruz.

Burada da sayın Başkana, başkanlık divanı üyelerine çok teşekkür ederim, tatil döneminde bir araya geldiler. Kendilerinden destek bekliyoruz. Geniş bir zeminleri var. Hem bu meselenin anlatılması, hem çözümüne dönük tekliflerini bekliyorum. Bu ilk görüşmemizdi, bundan sonra da görüşmelerimiz olacaktır. Bu geniş zemin ve mutabakatı oluşturmak için hepimiz çaba gösterelim.

En başta üslup ve yöntemle ilgili yaptığım basın toplantısında da basınımızın desteğini istemiştim. Onu burada yineliyorum. Değerli arkadaşlar, inanın bu iç siyasi polemiklere feda edilecek bir konu değil. Gelin el ele verelim, bu sorunu çözelim. Acıları dindirelim. Türkiye'yi büyütelim. Türkiye'yi daha demokratikleştirelim. Türkiye'yi daha büyük, daha güçlü bir ülke yapalım. Bizim niyetimiz, dileğimiz, samimi çalışmamız bunun içindir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!