Ataköy'de sel mağdurları yol kesti

Güncelleme Tarihi:

Ataköyde sel mağdurları yol kesti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2007 19:57

İstanbul Ataköy'de önceki gün yağan yağmurla birlikte meydana gelen selde, evleri zarar gören yaklaşık 30 kişilik grup, yol kapatarak belediyeyi protesto etti.

İstanbul'da önceki gün yağan sağanak yağmurla birlikte meydana gelen sel, başta Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar olmak üzere birçok ilçede su baskınına neden olmuş, birçok ev ve işyeri zarar görmüştü.

Selde zarar gören ilçelerden Ataköy 4, 5 ve 11'inci kısımda oturan yaklaşık 30 kişilik bir grup, bugün Atatöy Spor Tesisi’nin yanındaki yolu trafiğe kapatarak belediyeyi protesto etti. Yola barikat kuran kalabalık, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş gelene kadar eylemlerine son vermeyeceğini açıkladı. Evlerindeki eşyalarının kullanılmaz hale geldiğini, araçlarının zarar gördüğünü dile getiren Ataköy sakinleri, ‘Başkan buraya’ şeklinde slogan attı.

Kendilerinin de mağdur olduklarını, bu nedenle eylemcileri gönülden desteklediklerini belirten sürücüler ise bir süre trafikte beklemek zorunda kaldı. Olay yerine gelen polis ekipleri, yaklaşık 30 kişilik grubu sakinleştirmeye çalıştı. Ancak grup, yolu açmamakta direnince polis müdahalede bulundu. Yaşanan arbede sırasında, bir kişi gözaltına alındı, sinir krizi geçiren bir kadın da hastaneye kaldırılırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!