At eti skandalı Bulgaristan'a da sıçradı

Güncelleme Tarihi:

At eti skandalı Bulgaristana da sıçradı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2013 20:23

Avrupa'yı sarsan at eti skandalı Bulgaristan'a da sıçradı. Devlet Ulusal Gıda Ajansı'nın (NAH) denetimine rağmen, ülke piyasasında satılan bazı et ürünlerinde at etinin bulunabileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Tarım ve Gıda Bakanı Miroslav Naydenov, ülkede faaliyet gösteren büyük bir market zincirinde şüphe üzerine denetim yapıldığını ve burada satılan lazanya ürünlerinin Almanya'nın Berlin şehrindeki laboratuvara yollandığını bildirdi.

At eti içerdiği şüphesiyle yaklaşık 100 kilogramlık lazanya ürününe el konulduğunu açıklayan Naydenov, daha önce 19 büyük mağaza zincirinde yapılan araştırmalarda sakıncalı et ürünlere rastlanmadığını anımsattı.

Naydenov, şüpheli etin Fransa'da üretildiği, lazanyanın da Lüksemburg'da hazırlanıp, Bulgaristan'a ithal edildiğini kaydetti.

At eti skandalının ortaya çıkması üzerine sorunun büyümesinden dolayı üzüntü duyduğunu ifade eden Naydenov, “Daha önce böyle ürün Bulgaristan'da yoktu. Avrupa Komisyonu'nun yaptırdığı araştırma bizde de böyle ürünün bulunabileceğini gösterdi” dedi.

Haberin Devamı

Skandal, Avrupa Birliği'nde satışı yasak olmayan at eti ile hazırlanan ürünlerin üzerine “manda etiyle üretilmiştir” etiketinin konulması ile ortaya çıkmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!