At binenin cirit atanın

Güncelleme Tarihi:

At binenin cirit atanın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2010 00:00

Türkiye’nin tek kadın cirit takımı olan Uşak Bayan Atlı Spor Kulübü’nün sporcuları, kadın rakipleri olmadığı için erkeklerle mücadele ediyor.

Ulubey İlçesi Omurca Beldesi’ndeki Bahar Şenliği etkinlikleri çerçevesinde engelli ve kimsesiz çocuklar yararına düzenlenen cirit müsabakasında Uşak Bayan Atlı Spor Kulübü üyeleri, erkek cirit takımı ile gösteri maçı yaptı. Erkeklerin galibiyetiyle sonuçlanan maçın ardından gazetecilere açıklama yapan Uşak Bayan Atlı Spor Kulübü Takım Kaptanı Aysun Yılmaz (29), kadın rakip bulamamaktan yakındı. Ata sporu ciridin kadınlar tarafından da oynanabileceğini ispatladıklarını, 7 yıldır değişik illerde gösteri maçlarına çıktıklarını kaydeden Aysun Yılmaz, şunları söyledi:

Kocaları bırakmıyor

“Bizler ciritçi anne babaların çocuklarıyız. Ailemizde birileri mutlaka cirit oynuyor ya da oynamıştır. Yetiştiğimiz coğrafyada, at bizim ailemizin parçası gibiydi. Hepimiz at üstünde büyüdük. Sürekli olarak cirit maçlarına gidiyorduk. Daha sonra kızlar neden cirit oynamasın dedik ve 7 yıl önce bir araya geldik. İlk kurduğumuz takımımız oldukça başarılıydı. Ancak evlenen kızlar daha sonra maçlara gelmemeye başladı. Kocaları cirit oynamalarına izin vermediği için takım sürekli olarak yenilendi. Şu an kulübün 7 sporcusu var. Bayan cirit takımının en küçük üyesi 16 yaşında. Kendi imkanlarımızla ata sporu ciridi tanıtmaya çalışıyoruz. Hepimizin atı yok. Erkek takımların atlarına biniyor, onlarla antrenman yapıyoruz. ”

Erkekleri yeneceğiz

Kocaelİ Üniversitesi Spor Akademisi 2. Sınıf Öğrencisi olduğunu, 10 yıldır da ata bindiğini söyleyen 20 yaşındaki ciritçi Seda Yıldırım şunları söyledi: “Erkeklerle maç yapmak zor. Çünkü onların kolları çok güçlü ve değneği daha sert atabiliyorlar. Biz at üstünde onlar kadar iyiyiz, ama attığımız değnek çok ileriye gitmiyor. Bu yüzden zorlanıyoruz. Duyduğumuz kadarıyla bazı illerde kadın cirit takımı kurma çalışmaları varmış. Umarım kadın ciritçilerin sayısı artar, biz de onlarla maç yaparız. Bir gün erkekleri de yeneceğimizi düşünüyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!