Asya enflasyon gölgesinde faiz kararları alıyor

Güncelleme Tarihi:

Asya enflasyon gölgesinde faiz kararları alıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2011 15:02

Hindistan Merkez Bankası, enflasyondaki yükselişin önüne geçmek için, beklendiği gibi faizleri 25 baz puan artırdı ve üretim artışı için gerekli adımların atılmaması durumunda gıda fiyatlarının yükselmeye devam edebileceğine işaret etti.

Haberin Devamı

Küresel ekonominin nabzı EKONET'te atıyor             

 

Singapur merkezli Westpac Institutional Bank’in üst düzey döviz analistlerinden Jonathan Cavenagh, “Hindistan’da ciddi bir enflasyon sorunu var ve son dönemde yetkililer bu duruma odaklanmış durumunda. Piyasanın Hintli yetkililerden daha cesur adımlar beklediğini, faizleri 50 baz puan artırmasını istediğini düşünüyoruz” diye konuştu.   

 

Cavenagh, “Enflasyonun önüne geçmek için harekete geçmeye hazır olduklarının göstermeleri ve faizleri 50 baz puan artırmaları gerekiyordu” dedi.

 

Haberin Devamı

Hindistan Merkez Bankası Başkanı Duvvuri Subbarao, “Gıda fiyatlarında yüksek enflasyon devam ettikçe, bunun genel enflasyona yansıma olasılığı her geçen gün biraz daha artıyor” dedi.

 

Subbarao ek olarak, “Enflasyon sorunun derinleşme riski artıyor” diye konuştu.

 

JAPONYA DA ENFLASYON BEKLENTİLERİNİ ARTIRDI

Enflasyon korkusu Asya’nın geneline yayılmış durumda. Japonya Merkez Bankası da yükselen emtia fiyatları yüzünden, tüketici fiyatlarındaki yükseliş beklentilerini artırdı.

 

Ancak ülkenin deflasyon pençesinden yavaş yavaş çıkmasının, ülkenin oldukça gevşek olan para politikasının uzun yıllar boyunca devam ettireceğinin işareti olduğuna dikkat çekti.

 

Japonya Merkez Bankası, aynı zamanda büyüme beklentilerini de artırdı ve ekonomilerinin aşamalı olarak canlanacağını açıkladı.

 

JoB beklendiği gibi faiz oranlarını yüzde 0.1’de sabit tuttu.

 

EkoNet'i Facebook'ta takip etmek için:                

http://www.facebook.com/#!/HurriyetEkonet                                                                

                                

EkoNet'i Twitter'da takip etmek için:                  

http://twitter.com/HurriyetEkonet   

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!