Astsubayın ölümü ile ilgili darbe girişimine karışan üç isim için Genelkurmay'a başvuru

Güncelleme Tarihi:

Astsubayın ölümü ile ilgili darbe girişimine karışan üç isim için Genelkurmaya başvuru
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2016 11:42

GEÇTİĞİMİZ yıl, görev yaptığı askeri üste, yüksekten düşerek hayatını kaybeden Astsubay Kıdemli Çavuş Gökhan Yıldırım’ın ailesi Genelkurmay Başkanlığı’na yeni bir başvuruda bulundu. Başvuruda, Yıldırım’ın ölümünde sorumlu olduğu öne sürülen dönemin üs komutanı Tümgeneral Kubilay Selçuk ile, meslekten ihraç edilen Albay Muharrem Köse ve Albay M. Oğuz Akkuş’un soruşturulması istendi. Şüpheli olarak görülen üç isim de, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

Astsubay Kıdemli Çavuş Gökhan Yıldırım, geçtiğimiz yıl 7 Mart günü,  görev yaptığı İzmir’in Çiğli İlçesi’ndeki 2’inci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda yüksekten

Astsubayın ölümü ile ilgili darbe girişimine karışan üç isim için Genelkurmaya başvuru

düşme sonucu yaşamını yitirdi. Kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Yıldırım’ın cenazesi memleketi Manisa Soma’ya gönderildi.

MADEN İŞÇİSİNİN YANINA DEFNEDİLDİ
Yıldırım, Soma’da, 301 kişinin yaşamını yitirdiği maden faciasında ölen Mustafa Korkmaz’ın mezarının yanına defnedildi. Ailesi çiftçilik yapan Yıldırım’ın kardeşi Ramazan ise Soma’da maden ocaklarında çalışıyor.

RAPORDA ‘KUSURU YOK’ DENMİŞTİ  

Olay sonrası askeri savcılık soruşturma açtı. Üç askeri personelin hazırladığı raporda “2’inci Ana Jet Üs Komutanlığı görev yapan rütbeli personelden

Astsubayın ölümü ile ilgili darbe girişimine karışan üç isim için Genelkurmaya başvuru

kimsenin herhangi bir kast, ihmal, kusur ya da sorumluluğunun olmadığı sonucuna varılmıştır” denildi.

Haberin Devamı

HİZMET İLE İLGİSİ OLMAYAN EMİR VERDİ

Yıldırım ailesi, Yıldırım’ın ölümünde sorumluluğu olduğu belirtilen isimler ile ilgili etkili bir soruşturmanın yapılmadığı iddiasında. Ailenin Avukatı M. Erkan Akkuş, geçtiğimiz günlerde Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği’ne yeni bir başvuru yaptı. Başvuruda, dönemin Üs Komutanı Tümgeneral Kubilay Selçuk’un, gereli tedbirleri almayan taksirle ölüme sebep olduğu öne sürüldü. Başvuruda, Selçuk’un, ‘hizmet ile ilgisi olmayan bir emri verdiği kaydedildi.

‘KORUYUP KOLLADILAR’ İDDASI

Başvuruda, Selçuk ile ilgili iki kez Genelkurmay’a başvurulduğu, ancak, Albay M. Oğuz Akkuş ve Albay Muharrem Köse imzası ile aldıkları yanıtlarda, taleplerinin reddedildiği belirtildi. Genelkurmay’a yapılan başvuruda, Akkuş ve Köse’nin görevi kötüye kullanma suçu işledikleri öne sürüldü. Başvuruda, Akkuş ve Köse’nin, Kubilay Selçuk’u koruyup kolladıkları öne sürüldü.

Haberin Devamı

AKINCI ÜSSÜ’NDE YAKALANDI

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Kubilay Selçuk, Muharrem Köse ve Oğuz Akkuş tutuklandı. Darbe girişimi sonrası ortaya çıkan belgelere göre Akkuş, yapılacak darbe başarılı olduğunda askeri başsavcısı olarak görevlendirilmişti. Kubilay Selçuk ise, darbe gecesi Akıncı Üssü’nde yakalandı. Selçuk, Çiğli’de görevli olmasına karşın Akıncı Üssü’nde yakalanmasını, “Ziyarete gitmiştim” sözleri ile savunmuştu.

BAKMADAN GEÇME!